Oko 100 ljudi SNGs poker strategija

U prvom članku o ovoj vrsti igre, SnG napisali smo gdje se može igrati brzi Poker SnG i s kakvim bankrollom te neke savjete o igranju na više turnira istovremeno. Sada ćemo proći kroz svaku fazu turnira i ponuditi vam savjete kako odigrati.
Prva ili rana faza turnira

Kada govorimo o ranoj fazi turnira, govorimo o fazi dok ne počnu stizati ante ulozi, što je otprilike 35 minuta igre. Tijekom ove faze turnira broj igrača se smanji na otprilike 45-50.
Generalno gledajući, tight igra je prava igra za ovaj dio turnira. Kada se nalazite na početnoj ili srednjoj poziciji, koristite ”quick fold” dugme ako imate loše karte. Ako sjedite na cutoff pričekajte da vidite što će vaši suparnici napraviti te onda odlučite da li ćete baciti svoje karte ili ne. Ako imate 78 u drugoj boji možete slobodno foldati karte ako je netko prije vas podignuo ulog, no ako je nekoliko limpera u igri možete vidjeti jeftini flop, što se preporuča.

Koristite zabilješke s koje pozicije radite raise i s koje pozicije vas protivnici zovu. Samo postojanje ”quick fold” dugmeta pomaže vašoj igri, te vam pomaže u odluci o tome kakav je vaš protivnik. Recimo da ste napravili standardni raise sa UTG+1 i svi foldaju osim SB koji zove. Odmah možete suziti karte koje SB ima, jednostavno zbog pozicije. Ako ima bilo koje marginalne karte, što je veća vjerojatnost nego da nema, on bi vjerojatno stisnuo ”quick fold” ili bi ”quick fold” na bilo koji raise sa početne pozicije. Zato što nije napravio ”quick fold” nalazi se izvan pozicije i nije re-raise napravio može imati bilo koji par u ruci, kao i KQs ili KJs pa sve do AT ili AQ.

Igrači pokušavaju igrati što brže, pogotovo na 4.40$ buy inn turnirima. Igrači žele vidjeti flop sa svakakvim kartama koje im donose neki draw, za skalu ili boju. Kroz takvu igru možete svoje jake karte dobro naplatiti u prvih pola sata igre.

Srednja faza turnira

Srednja faza traje od početka ante uloga do finalnog stola. To se uglavnom dogodi u drugoj polovici sata.
Dobrom igrom, do ove faze turnira mogli ste izgraditi dobar stack size i poduplati ga bar jednom. Ako ste dovoljno sretni možete napraviti big stack i početi krati blindove. Sa kasne pozicije radite pritisak na ostale igrače, naravno ako prije vas nije bilo rejzanja ili nekog čudnog odigravanja. Takvom igrom vidite tko će vas pratiti, tko će vas rirejzati te tko je lakši protivnik. Ako imate između 15 i 25 BB, vrijeme je da počnete tražiti mjesta za krađu blindova i za krađu od onih koji pokušaju ukrasti blindove, sve to kako biste preživjeli bubble.
Počnite koristiti zabilješke kad ostane 30 igrača. Ako dovoljno dobro obraćate pozornost vidjeti ćete sve više i više istih imena za vašim stolom. Najlakši način da radite zabilješke je pomoću papira i olovke, zbog toga što se stolovi brzo mijenjaju.

Kad ostane 30 igrača, igra postaje sve teža. Igrači manje karata igraju te svi žele preživjeti bubble. Radite zabilješke tko od igrača folda ako ga 3betate radeći raise prije flopa. Tko pokazuje slabe karte. Obavezno gledajte stack size vaših protivnika. Ako želite krati blindove nekom tko ima manji stack size, u većini slučajeva će gurati all in i morati ćete ga pratiti.
Nemojte se bojati blefiranja. U većini slučajeva blefiranje je lakše u Rush Poker SnG, pogotovo s pozicije. Ako primijetite strah svojih protivnika, pokušajte blefirati. U većini slučajeva ćete uspjeti.
Kada sve uđu u novce. Igrača je ostalo samo 15. Gurajte all in ako ste short stack ili pričekajte 4-5 ruku i naći ćete se na finalnom stolu.

Finalni stol / kasna faza turnira

Čestitamo! Nalazite se na finalnom stolu. Više to nije Rush Poker već normalni finalni stol.
Imate oko 25BB. Ako ste radili zabilješke, imati ćete ih dovoljno da dođete što dublje u nagradu. Nakon nešto više od sat vremena, svaki od igrača na finalnom stolu ima odigranih oko 250 ruku. Odigrajte s pozicije ako ste big stack. Pokušajte koji put ukrasti blindove i čekajte da ovi s manjim stackom ispadnu. U ovoj fazi turnira Vam se ne žuri te čekajte jake karte i igrajte agresivno s njima.
Ukoliko ste short stack, igrajte jake karte ili one slabije ovisno o poziciji, ali to je uglavnom igra all in. Pogledajte da li netko od vaših protivnika ima manji stack od vašeg, ali ako dobijete jake karte gurajte all in.

Probaj igrati SnG turnire na thpkr preferiranoj poker sobi winner poker.


Odgovori