2-7 Triple Draw Poker 2.dio – Kako mijenjati karte

U ovom dijelu strategije o 2-7 Triple Draw pokeru možete pročitati kako mijenjati karte, odnosno kako igrati izvlačenja i kada ulagati novce. Ako ste propustili prvi dio strategije, možete ju pročitati ovdje.

2-7 Triple Draw Poker

2-7 Triple Draw Poker


Mijenjanje

Važna faza igre, možda i najvažnija, a za početnike se može podijeliti u tri dijela:
A: generalna strategija
B: igra na poziciji
C: igra van pozicije

Generalna strategija

Kada mijenjati karte? Koliko karata da mijenjam? Koje karte tražimo? Kada ulagati, a kada raditi check?
U pokeru je teško na ova pitanja dati točan odgovor, ali postoje pravila i smjernice koje vam pomažu kod vaše strategije.
Prva stvar na koju trebate paziti je broj protivnika. Ako igrate Heads Up, možda bi i 9 kao najveća karta uzela pot, no ako imate više protivnika veća je šansa da i oni imaju bolju ruku.
Posebnu je pozornost potrebno dati i mijenjanju karata vaših protivnika. Uvijek morate znati koliko su karata izvlačili. Što više karata uzimaju, veća je šansa da im ruka nije dobra. Također morate paziti i na karte koje vi odbacujete.
Ako ste krenuli sa 77522 imate priliku dobiti nuts, ali također izbacujete 7 i 2 iz igre i nitko ih ne može dobiti.
Kada onda ulagati? Ulažite ako imate inicijativu i ako imate gotovu ruku, u suprotnom napravite check, a sa iskustvom ćete vrlo lako preuzeti inicijativu na stolu.

Igra na poziciji

Pozicija je u ovoj igri važnija nego u Hold’em ili Omaha igrama. Ne samo da imamo informacije o našim protivnicima, već znamo koliko je karata bačenih do našeg reda.
Jedini nedostatak je taj što ne znamo koliko naša ruka mora biti jaka da bi pobijedili i odnijeli pot.
Ako imamo 97 ruku, a naš protivnik uzme 3 karte, mi možemo i dalje igrati sa devetkom, ali svakako bi ju trebali odbaciti ako naš protivnik uzme samo jednu kartu jer tada naša ruka vjerojatno nije dobra.
Ako imate gotovu ruku i ako ste izvlačili manje karata od vašeg protivnika, svakako bi ste trebali ulagati. Ako se vaša ruka nije poboljšala ili ako ste mijenjali isto karata koliko i vaš protivnik, onda bi ste trebali napraviti check.

Igra van pozicije
Vaš stil igre je suprotan onome kada ste na poziciji. 2-7 se uglavnom igra 6max i trebali bi ste igrati samo jake ruke van pozicije. Strategija se uglavnom svodi na ulaganje ako ste zaista jaki no savršene ruke ne dolaze tako često.
Sa pozicije blindova će te uglavnom raditi check i pokušati dobiti što više informacija o vašem protivniku.
Ako ste mijenjali karte, a vaša se ruka nije poboljšala, trebali bi ste baciti karte i čekati bolju priliku.

Odgovori