2-7 Triple Draw Poker 3.dio – Igra nakon zadnjeg mijenjanja

Dakle, pročitali ste članak o početnim rukama 2-7 Triple Draw pokera i kako igrati van pozicije. U ovom dijelu će biti riječi o kritičnim situacijama nakon trećeg izvlačenja.

Igra na riveru
Nakon trećeg mijenjanja dolazimo do showdowna ili jedan igrač ulaže, a drugi bacaju karte. Obično će te se naći u 2 scenarija.

1. Vaša karta vam nije došla
2. Dobili ste kartu koju ste tražili

Znamo kako u No Limit Hold’em igri možete uzeti pot sa velikim overbetom, ovdje, u ovoj igri, ne postoji velika šansa za blefiranjem.

Ako ste tražili veliku ruku, i pot je vjerojatno velik tako da vaš protivnik ne može baciti svoju ruku na vaš bet. To naravno ne znači da ne postoji mogućnost za blefiranje. Uvijek postoji šansa da vaš suparnik nije pogodio ruku ili da zapravo i nema dobru ruku.

Primjer 1 – Niste dobili dobru ruku

Držite 7542 i tražite 3,6 ili 8, nažalost dobili ste 5 u zadnjem mijenjanju. Sa parom petica jako teško će te dobiti pot na showdownu. Recimo da je $7 u potu i vaš je protivnik također uzeo samo jednu kartu na trećem mijenjanju.

U ovoj situaciji $1 bluff može upaliti, a vi morate pobijediti jednom u 8 slučajeva kako bi vam se ovaj potez isplatio, a moguće je i da je vaš suparnik izvukao lošiju kartu od vaše.
Možda on ima slabiji par od vašeg te mu to donosi pobjedu, no vjerojatno neće zvati vaš bet. Ovaj potez može biti dobar i van pozicije.

Možete probati napraviti raise, ali to je veoma riskantno. Rijetko uspije i uvijek je skupo. Generalno gledajući ne bi ste trebali pokušavati blefirati često.

Primjer 2 – Dobili ste ruku koju ste tražili

Ako ste dobili ruku koju ste tražili uvijek se postavlja pitanje da li ulagati ili ne, da li samo zvati ili ne. Najvažnija informacija za vas je što se događa tijekom mijenjanja karata. Ako je vaš protivnik vukao karte prva dva puta, a treći put nije, vjerojatno ne bi ste trebali ulagati na ništa što je gore od 95.

U Heads Up borbi, ponekad je i J dobar, ali uglavnom ne bi ste trebali ulagati jer vas lošija ruka nikad neće pratiti. Bolji savjet je da napravite check ili da zovete jedan bet.
Ako imate 75 ruku svakako bi ste trebali raditi raise, a ako imate 85 ili 86 ruku također bi ste trebali u dosta slučajeva raditi raise.

Igrajte tight-aggressive i dobro birajte ruke s kojima će te igrati.

Zlatno pravilo/a

Zadnji krug ulaganja u 2-7 Triple Draw se razlikuje od NLHE ili PLO igara, uglavnom zbog strukture limit igara. Kada igrate 2-7 uglavnom će te igrati limit poker.
Zlatno pravilo kaže da bi ste trebali ulagati samo onda kada mislite da će vas protivnik zvati sa lošijom rukom.
Blefirati ne bi ste trebali nikad jer je gotovo nemoguće

2-7 Triple Draw je fascinantna igra koju karakteriziraju swingovi. Budite svjesni toga prije nego počnete igrati. Ne postoji jednostavan recept za ovu igru, kao za niti jednu vrstu pokera.
Počnite igrati kao solidan igrač, tight-aggressive i birajte ruke – ne izmišljajte toplu vodu jer ju nećete pronaći.

Krenite od najnižih levela.

Odgovori