5 razloga zašto preći na PLO igru

Smiješno je koliko ljudi govori kako je poker postao pretežak za igranje i kako će se vratiti na fakultet i prestati s pokerom jer ne mogu pobijediti. No Limit Hold’em je zaista postao teži u zadnjih nekoliko godina i biti će ga sve teže i teže igrati, ali zato naučite Pot Limit Omahu igrati i nastaviti će te zarađivati.plo1. Zabavnije je

Ne znam koja je igra zanimljivija od omage, stvarno. Bez obzira da li igrati NLH ili PLH, garantiram da je PLO puno zanimljivija. Treba vam minuta da ju naučite ali da ju usavršite će vam trebati godine prakse. Vjerojatno ste čuli tu izreku, no da li se ona odnosi i na PLO ili samo na NL Hold’em? Vjerojatno je istina za Hold’em no Omahu će te naučiti za 10 minuta ali ju nikad nećete usavršiti. Previše je kombinacija na flopu; ako mislite da je dobro imati pogođen top par i ulaz u boju (kao u hold’em igrama), varate se, zanimljivo je, ali ono što trebate u omahi je na flopu dobiti dva para, ulaz u skalu i ulaz u boju – puno zanimljivije zar ne?

2. Igra je lakša

Bez obzira da li ste rekreativni igrač ili profesionalac, lakša igra je bolja za vas. Prosječan igrač u PLO je lošiji od prosječnog igrača u NLH. Teško će te vidjeti nekoga tko igra 24 stola PLO igre, odnosno barem ne profitabilno. Igra je kompleksnija i treba biti fokusiran na igru i karte.

3. PLO je igra budućnosti

Jasno je kako PLO raste i dobiva sve veću popularnost među zaljubljenicima u poker. Možemo usporediti LHE koji pada, a prije nekoliko je godina bio na vrhuncu. Ako planirate igrati poker duže razdoblje, i naravno zaraditi, onda bi ste se trebali prilagoditi i početi igrati Omahu. Svaka vrsta pokera koju znate dobro igrati može vam samo pomoći u daljnjoj karijeri.

4. Što se prije prebacite na PLO, bolje je za vas

Svakog dana netko odluči naučiti PLO. Ta će osoba biti loša i gubiti u igri. Misliti će da su bolji od onoga što zapravo jesu i izgubiti će novce od PLO regularnih igrača. Vi trebate biti ta osoba već danas jer što prije postanete gubitnik u PLO prije će te postati regularan igrač i početi zarađivati. Što više čekate biti će teža igra i duže će vam trebati da postanete pobjednik.

5. PLO traži određene vještine koje, jednom naučene, pomažu u ostalim poker igrama

Svaka varijanta pokera koju naučite pomoći će vam u ostalim varijantama. Svaka varijanta tražiti će od vas određene vještine, puno različitih promjena i prilagođavanja, a svaka nova vještina koju savladate pomoći će vam u lakšem savladavanju nove poker igre. Prvo što morate naučiti jest pobijediti varijancu jer su swingovi u PLO jako veliki – naučiti ne tiltati – kontrolirati se.

Odgovori