Alija Filipović iz Rijeke pobjednik Eureka Poker Tour

Dan je započeo veoma mirno. Osam najboljih igrača sastalo se za stolom oko 14:30, te je igra mogla početi.

Alija FilipovićIgrač koje su ostali trebali stići je bio Dragan Galić, koji je imao dovoljnu zalihu čipova da može mirno igrati i čekati greške i ispadanje drugih.

Većina igrača na početku dana imala je 20 ili manje big blindova. Na početku su Galić i Mecs odigrali lijep pot. Mecs je napravio raise do 20k, a Galić je sa BB pozicije samo zvao. 737 je bilo na flopu, Galić je napravio check call od 25k. Na turnu je došao J na kojem su oba igrača napravila check. River K omogućio je Galiću bet od 34k što je Mesc odmah zvao, ali je bio razočaran kada je vidio 76 koje je držao Galić.

Prvi igrač koji je bio u opasnosti je Alija Filipović. Gurno je all in sa AK, a Mecs ga je zvao sa AQ. Filipović je preživio i vratio se u igru.

Karolj Kis je prvi igrač koji je napustio stol. Završio je na 8. mjestu i osvojio €5,910. Iamo je 88, ali je Galić zvao njegov all in sa KJ, te je dobio full house.

[nggallery id=11]

Van de Goor završio je na 7. mjestu i zaradio €7,300. Njegov bluff na 4 pika na stolu nije dobro prošao, ali samo zbog činjenice da je Filipović od flopa ima nuts boju sa AK u ruci.

Alija Filipovic

Alija Filipovic

Verdan Premuzic zauzeo je 6. mjesto i nagradu od €9,050. Njegove devetke nisu preživjele flip protiv AT koje je držao Mecs.

Sa 5 preostalih igrača, chip count je izgledao ovako:

Dragan Galic – 845k
Alija Filipovic – 580k
Mate Mecs – 500k
Nikolay Bibov – 380k
Ivan Brkicic – 215k

Ivan Brkicic je ispao na 5. mjestu i osvojio €11,200. U ovu ruku je ušao kao favorit protiv Filipovića, no njegove karte, A9 nisu izdržale protiv A7 koje je držao Filipović. 7548 se otvorilo, te je Ivan čekao šesticu. Bio je jako blizu, no na njegovu žalost otvorila se još jedna sedmica.

Cijeli dan se pričalo o tome kako će Galić osvojiti turnir, no nitko nije vidio kako Filipović prelazi u prednost. Galić je izgubio jednu ruku protiv Mecsa, što je omogučilo Filipoviću da preuzme prednost sa preko 1 100 000 čipova.

Alija Filipovic Croatia 1,125,000
Mate Mecs Hungary 750,000
Dragan Galic Croatia 325,000
Nikolay Bibov Bulgaria 190,000

Nakon što su se igrači vratili s pauze, prvi je ispao Nikolay Bibov. Imao je QT, a naletio je na Galića koji je držao 77. AJ3 na flopu dalo je Bibovu nekoliko izlaza, no do kraja su izašli J i 4. Bibov je zaradio €13,450. Čestitke.

Alija Filipovic i Daniel Haupfeld

Alija Filipovic i Daniel Haupfeld

Prije nego što je Bibov ispao odigrala se jedna zanimljiva ruka, no nažalost nije išla dalje od flopa. Alija Filipovic i Mecs su se našli u duelu. Mecs je napravio raise do 40k, a Filipović do 80k, no Mecs je dignuo do 130k što je Filipović zvao. Na flopu su došle JT5.

Filipovic je napravio check raise na ulog od 130k koji je napravio Mecs, no Mecs je odmah bacio karte. Filipovic je pokazao TT u ruci.
Dragan Galić ispao 3. Držao je KT i gurno all in ali ga je Alija izbacio sa AT. 8427Q je došlo, što je značio kraj za Galića. €16,400 mu je sijelo u džep pa mu na tome čestitamo.

U Heads Up brobi susreti će se Mate Mecs i Alija Filipovic.

Nakon što je pao dogovor, Alija Filipović osvojio je €42,700, a Mate Mecs €32,000. Čestitamo Aliji na osvojenom turniru. U zadnjoj ruci je Alija imao AK protiv KJ. Otišli su all in prije flopa. Na flopu su oba igrača pogodila kralja, ali to je sve što su pogodila, tako da je Alija Filipović osvojio turnir.

Kvalificirajte se i vi za Eureku već za 3$ preko PokerStars satelit turnira, napravite download PokerStars sobe putem ove poveznice i pod Turniri – Sattelites potražite Eureka.

Odgovori