Amarillo Slim preminuo u 82. godini života

Thomas Austin Preston, Jr, puno poznatiji kao Amarillo Slim, napustio nas je u nedjeljno jutro u svojoj 82. godini života.

Amarillo SlimAmarillo Slim je bio legenda pokera. Obožavao je Texas Hold’em igru, a njegova obitelj se oprostila od njega te javnosti priopčila: ‘Nadamo se da će svi pamtiti našeg voljenog Amarilla Slima zbog svih pozitivnih stvari koje je učinio za poker, a pogotovo za Texas Hold’em.’

Amarillo je rođen 31.12.1928 u Arkansasu. Svoju veliku i bogatu karijeru počeo je kao kockar, a završio kao profesionalni poker igrač. U svojim mlađim danima družio se s Doyle Brunsonom i Sailor Robertsom.

1972 je osvojio World Series of Poker Main Event, što mu je ujedno bila i prva od četiri narukvice koje je osvojio. Slijedeću je dobio 1974 u $1,000 no-limit hold’em turniru, zatim 1985 i 1990 u $5,000 pot-limit Omaha turniru.

Nakon što je osvojio svoju prvu narukvicu, Amarillo je napravio nešto vrlo čudno. Otišao je na televiziju i promovirao poker. Sudjelovao je u nekoliko emisija kao što su ‘The Tonight Show’, ‘Good Morning America’ i ’60 Minutes’.

2000-te je napravio svoj zadnji najveći uspjeh u poker karijeri. Na WSOP turniru, $2500 PLO, završio je drugi iza Phil Iveya. Bio je to trenutak koji je okrenuo poker mlađim nadama.

Počivao u miru.

Odgovori