Antonio „The Magician“ Esfandiari

Rođen 8.12.1978 u Teheranu, Iran, trenutno boravi u Las Vegasu. Profesionalni je poker igrač, sponzoriran od Victory Pokera, također je poznat po vještim trikovima sa poker čipovima.

Antonio Esfandiari

Antonio Esfandiari

U 9. godini preselio je sa obitelji u San Jose, California. Sa 19 godina je promijenio ime Amir u sadašnje, kratko nakon toga se počeo baviti profesionalnom magijom. Kada je izvodio nastup, bio je pozvan na partiju Texas Holdema te tako započeo sa igranjem pokera. Također ima mlađeg brata, Pasha, koji isto igra poker.

2004. godine bio je blizu 1,4 milijuna $ profita te korak to prvog WPT naslova u LA na Poker Clasic-u. Svoju prvu WSOP narukvicu osvojio je nekoliko mjeseci kasnije na pot limit Texas Holdem-u. Dva puta se pojavio na sezonama Poker Superstars Invitational Turniru (2. i 3. sezoni). Na prvo nije tako dobro prošao, završivši na zadnjem mjestu, no u trećoj sezoni osvojio je sjajno drugo mjesto. Također je bio u svakoj sezoni poznatog High Stakes Pokera kao i na Poker After Dark. Sa 25. godina bio je najmlađi igrač koji je ikad osvojio WPT event, također i najmlađi igrač koji je osvojio nagradu od milijun dolara.

2008. godine, Esfandiari je došao do finalnog stola na PokerStars EPT u Monte Carlu, završivši na 8. mjestu, osvojivši 266,000 $. 2009. godine , napravio je svoj najbolji rezultat na WSOP Main Eventu, završivši na 24. mjestu na 8. danu, osvojivši 352,00$. 2010. Godine osvojio je svoju drugu tituli na WPT Doyle Brunson Five Diamond World natjecanju, gdje je osvojio 870,000$.

Do danas mu se profit mjeri preko 4,5 milijuna $.

Odgovori