Biti ispred drugih

Svaki, pa i rekreativni igrač pokera smatra kako je poker natjecateljska igra u kojoj je bitno biti korak ispred konkurencije. Taj jedan korak može odlučivati o pobjedniku, odnosno ulasku u novce ili ispadanju prije novaca, ali najvažnije od svega je pobjeđivanje na duge staze.

Od kako se poker popularizirao igrači su sve bolji, čak i na najmanjim limitima, tako da je potrebno svoju igru uvijek držati ispred konkurencije.

Paris Hilton

Paris Hilton

U svakoj igri, pa tako i u pokeru ima igrača koji igraju samo da se zabave pa gube novce, a traženje takvih naš je zadatak. Prije 2006 godine je bilo jako puno dobrih igrača, te ako je na stolu bio jedan loš, taj stol se smatrao lošim, a danas je slučaj u kojem morate pobijediti najlošijeg na stolu, a taj najlošiji zna jako puno o igri. Takvi igrači znaju da treba igrati tight, te tu i tamo malo otpustiti kočnicu, znaju da je igra s kasne pozicije dobra iz nekog razloga.

Ukoliko se zaista želite natjecati i pobijediti najbolje na nižim ulozima morate jesti, spavati i disati poker. Igrati ćete protiv igrača koji analizira svoje ruke, radi kalkualcije, piše i čita po forumima, diskutira o strategijama s drugim igračima, te igra tisuće ruku svaki dan.

Ukoliko želite igrati i ne izgubiti previše, opet ćete morati poboljšati svoju igru. Morate znati koliko, kada i zašto uložiti, morate imati dobar bankroll management i morate znati odustati.

Video trening:

Najpopularniji način treniranja pokera je video trening. Brojne web stranice nude video tutorial u kojem vas uče osnove ulaganja i igranja. Sit and Go strategija je možda najraširenija, ali tu postoje i turnirska i cash strategija, a strategije ovise i o limitu. Dok gledate video, stvarajte bilješke i koristite pauzu. Prije svake ruke razmislite što bi ste vi napravili s rukom koju ima ‘učitelj’ i onda pogledajte zašto je on to napravio, odnosno nije napravio kako ste vi zamislili. Nemojte raditi ništa drugo dok gledate video.

Privatni trener:

Privatni trener košta puno više nego registracija na neku web stranicu koja nudi video treniranje, ali je puno isplativije. Dok učitelj radi s vama jedan na jedan, puno više može doći do izrađaja njegovo razmišljanje, ali i vi ste njemu bliži, jer mu iznosite svoja razmišljanja, pa zajedno pokušavate doći do pravilnog razmišljanja o pokeru. Kada birate trenera morate paziti na limit koji vi igrate, tako da i vaš trener bude na tom limitu. Bilo bi glupo izabrati kao trenera nekog pro igrača koji igra high stakes limit, a vi ste još na limitu 0.5/1.

Ukoliko želite naučiti nešto više o pokeru, javite se na mail: [email protected]

2 komentara

  1. funny napisao:

    ”Prije 2006 godine je bilo jako puno dobrih igrača, te ako je na stolu bio jedan loš, taj stol se smatrao lošim, a danas je slučaj u kojem morate pobijediti najlošijeg na stolu, a taj najlošiji zna jako puno o igri. ”

    awsome

Odgovori