Brazil priznao poker kao igru vještine

Poker je igra vještine

Nakon Francuske, i još nekih Europskih zemalja, koje su priznale poker kao igru vještine, priključio se i Brazil. Međunarodna poker federacija je izrazila sreću i oduševljenje time što je Brazil, domaćin World Mind Games 2016, napokon priznao poker kao igru vještine.

Od 2009, Brazil se borio da Poker postane igra vještine, da bude prepoznat od strane brazilskog ministra sporta.

Na stranici brazilskog sporta može se pronaći članak koji govori o pokeru, a tekst glasi otprilike ovako:

‘Poker je natjecateljska disciplina koja zahtjeva od natjecatelja inteligenciju, vještinu te bonton. Predstavljene su mnoge poker igre i opisane lijepim definicijama, ali izostavljene su varijante Omahe, 7 Card Stud i Razz.’

Međunarodna poker federacija je napravila veliki korak u promociji pokera u svijetu, pogotovo u svijetu misaonih igara kao što su Briđ i Šah.

‘Dok Međunarodna poker federacija pokušava povečati broj zemalja koje priznaju poker, cilj ostaje isti, promovirati igru kao misaonu u kojoj nije bitno tko niti kako igra, ali je potrebna vještina kako bi se pobijedilo.’

Međunarodna poker federacija organizirala je dva turnira prošle godine, IFP Nations Cup i IFP World Championship

Nations Cup osvojila je Njemačka predvođena kapetanom Stephan Kalhammer, Sebastian Ruthenberg, Moritz Kranich, Tobias Reinkemeier, Sandra Naujoks, Konstantin Buecherl, Hans Martin Vogl i Tim Reesedok je IFP World Championship osvojio Raul Mestre.

Pitanje je da li vi znate zašto je poker igra vještine? Da li na sreću utječe bankroll?

Odgovori