Čari Pokera

Ushit, treperenje u želucu (bilo loše ili dobro), znoj, nervoza, ljutnja, tuga ali i sreća, sastavni su dio hipoteke osjećaja koju izaziva Texas Hold’em poker još od ranih 1920-tih kad je prvi put i nastao. Od tada Texas Hold’em, zahvaljujući svojim revnim igračima koji su ovu igru prije svega smatrali zabavom, razvio se u neodoljivu kartašku igru u kojoj svi žele sudjelovati. Zašto i ne bi kad je tako izazovna, tako sexy i opasna?

Prva asocijacija – Las Vegas. Druga asocijacija – WSOP i WPT.

Nalazite se u prostoriji u kojoj uz blagi žamor možete gotovo osjetiti napetost u zraku od koje vam se ježi cijela kralježnica.
Pogled usmjerite prema gotovo 100 stolova za kojima sjedi barem šestero, ako ne i više igrača čija je cijela postojanost usmjerena na dvije karte u rukama i nervozno iščekivanje flopa (prve tri karte). Oči vam se nakratko zaustave na Final table (finalnom stolu) prekrivenim tolikom količinom novčanica da se zelenilo stola jedva nazire. „Tako blizu.“ – pomislite.
Pogled nazad , žetoni su na stolu. Izlazi flop. Nije loše, dapače to je po što ste došli. Dižete ulog, pokazujete oštrinu ali opet s odstojanjem jer znate iako imate dobre karte, ne želite da i vaš zadnji protivnik za ovim stolom zna koliko dobre. Zagrizao je i prati vas.

Turn. S obzirom na karte na stolu, vi već prebirete po glavi šta bi on mogao imati. Zaključujete da u tih nekoliko mogućih kombinacija vaš protivnik nema baš puno mogućnosti pobiti vaše karte. Ali nikad se ne zna, zar ne? Sad je trenutak. Imate dovoljno žetona da ako se odlučite na all in i da on dobije ovu rundu, i dalje ostajete u igri.

„Privedimo ovo kraju.“ – pomislite, nabacite mu samozatajni osmijeh i sve žetone gurnete pred sebe.

Ostao je nekoliko sekundi prebirući znalački žetone po prstima. Znak nervoze, imate ga. Gleda u karte na stolu, na čelu mu gotovo piše da se nada toj blaženoj river card (zadnja karta). Uputi vam pogled koji govori – „Hajde da te vidim!“. Složi pa presloži sve žetone. Ponovi taj postupak još jednom te gurne sve što mu je ostalo ispred sebe i naglo ustajući sa stolice baca karte pred sobom. As srce, desetka pik.

Na stolu su: Dečko srce, desetka srce, As karo i devetka tref. Ne želite ni pogledati njegove karte prije negoli ste bacili svoje.
Kralj srce, Dama srce.

Čujete njegov urlik, suze mu idu na oči a vi samo što niste zaplesali u stilu nabrijane crnkinje koja se na podiju noćnog kluba, sagnuta na 45° udara rukom po stražnjici! River card (zadnja karta) šestica pik. Osmijeh od uha do uha, ruke u zrak – „ Dobio sam ga!“
Koliko ste tek sad bliži Finalnom stolu, a kad se samo sjetite da ste se kvalificirali za turnir igrajući Texas Hold’em preko interneta. Pravo utjelovljenje Chrisa Moneymakera.

2 komentara

  1. Sissi napisao:

    Bravooo za čari pokera, odlično! Samo naprijed… :))

  2. Root napisao:

    Tko ste vi miss Sissi :)

Odgovori