Čestitamo Eriku Seidelu na osvojenom Heads Up Championshipu.

Što reći o igraču o kojem se već sve zna. Erik Seidel je odlično započeo 2011 godinu. Igrao je PokerStarc Caribbean Adventure i završio na 3. mjestu i 4. na $25 000 High Rolleru. Zatim je u Australiji osvojio $618 139 za 3. mjesto na $100 000 High Rolleru, i to sve prije nego je osvojio $250 000 Super High Roller za nevjerojatnih 2.4 milijuna dolara.

U veljači je Seidel igrao nekoliko turnira u americi na LA Poker Classic eventima. Iako nije ušao u novac na World Poker Tour Main Event, došao je do finalnog stola u nekoliko Side Evenata. Uzeo je 5. mjesto u Heads Up eventu, i osvojio $25 000 High Roller.
Erik Seidel
Sada se može pohvaliti i osvajanjem NBC National Heads Up turnira. Osvojio je $750 000 i podebljao svoj bankovni račun.

Prošle je godine za malo osvojio ovaj turnir. Nakon što je 5 godina za redom ispadao u prvim kolima, Seidel je 2 puta za redom došao do finala. Prošle godine je izgubio od Annie Duke u 3 meča.

Seidelov put do finala ove godine nije bio niti malo lagan. Morao je pobijediti Allena Cunninghama, Jennifer Harman, Phila Gordona, Vanessu Selbst i Andrewa Robla. Zatim je u finalu morao izaći na kraj sa Chrisom Moneymakerom.

Iako je ova godina stara tek 2 mjeseca, Seidel već ima $4.3 milijuna zarade. Ova zarada stavila ga je na prvo mjesto po broju zarade svih vremena.

Finalni dvoboj:

Prvi meč je otišao na stranu Seidela. Flop:J94. Moneymaker je držao u ricu QT i išao all in. Seidel ga je pratio sa J6, a na turnu i riveru su se okrenuli A i J, što je Seidelu dalo tris.

Drugi meč je isto otišao na stranu Erika Seidela, što mu je i donijelo ukupnu pobjedu. Nakon flopa na kojem su izašle 559 karte, otišli su all in. Moneymaker je išao all in nakon što je Seidel checkirao. Seidel ga je odmah pratio. Moneymaker je imao u ruci KT, a Seidel 54. Moneymaker nije dobio svoje dvije desetke ili 2 kralja na turnu i riveru, te je pobjedu odnio Seidel, koju je, moramo priznati i zaslužio.

Odgovori