Chris “Jesus” Ferguson

Chris “Jesus” Ferguson

rođen u Los Angeles-u, Kalifornija. Sin je dvaju matematičara, Chris-u je bilo suđeno obrazovanje u životu. Proveo je 18 godina na UCLA, te je 1999. godine diplomirao kao doktor filozofije u računalnoj znanosti i napustio studentski život.

Poker je počeo igrati na Internet Relay Chat (IRC) kanalu – jednom od prvih oblika online pokera, i to za vrijeme studiranja, nakon čega je ubrzo postao najviše rangirani turnirski igrač. Upotrijebio je znanje i filozofiju pokera kako bi igrao na području u Los Angeles-u 1994. Godine, te je godinu dana poslije odigrao svoj prvi WSOP. Nakon završetka studija, Chris se odlučio više koncentrirati na poker.

leaf graphic

Tijekom idućih sedam godina, Chris je uspio postići sedam finalnih stolova na WSOP, te je osvojio 12 poker turnira. Prvu WSOP narukvicu osvojio je u 2.500 $ Seven – Card Stud natjecanju, nakon toga i 1,5 milijuna $ vrijednu narukvicu na WSOP glavnom eventu 2000. godine. Iduću narukvicu osvojio je 2001. godine u 1,500 $ Omaha Hi/Lo Split eventu, nakon toga još dvije narukvice 2003.godine na 2,000 $ Omaha Hi/Lo Split eventu i 2,000 $ Limit Holdemi Seven-Card Stud eventu.

Veće pobijede koje Chris Ferguson nedavno bilježi bile su 2008. godine kada je pobijedio NBC Heads-Up natjecanje gdje se natjecao sa konkurencijom od 64 igrača, nakon toga je postigao 3. mjesto na WSOP 1,500 $ No-Limit Holdem-u i 2. mjesto na 5,000 $ Svjetskom natjecanju u 7 Card Stud Hi/Lo eventu. 2009. godine postigao je 2. mjesto na Aussie Millions u 10,000 $ Horse eventu u Melbournu.

Sponzoriran od strane Full Tilt Pokera “Jesus” se susreo sa velikim imenima poker scene, svojim hladnim i smirenim ponašanjem postigao je 25 WSOP finalnih stolova, osvojio 5 WSOP narukvica, te keširao nagrade na 42 natjecanja, nagradni fond koji je osvojio samo od WSOP natjecanja mu je preko 6,7 milijuna $.

Svoje znanje koje je stekao studiranjem također koristi u evoluciji online pokera, gdje sa drugim igračima i programerima razvija i poboljšava Full Tilt Poker, također svoj doprinos daje pomažući drugim igraćima sa svojim tekstovima i uputama za poker igranje.

Nešto što je svakako vrijedno spomena je njegovo postignuće 2006. godine gdje je na Full Tilt Poker računu sa 0$ postigao ogromnih 10,000 $ tako dalje do preko 100,000 $. Trebalo mu je napornih 18 mjeseci da postigne rezultat od 10,000 $ kojih je donirao dobrotvornoj udruzi za pomaganje djeci. Kako je postigao tako sjajan rezultat na FTP nije bilo nimalo lako, krenuo je igrajući besplatne turnire, nakon što je skupio od prilike 6,50 $, te se držao strategije koja se sastojala od strpljenja, odličnog bankroll management – a te znanja i iskustva.

Neke od taktika koje je koristio:

  • nikako nije ušao u cash game ili Sit & Go za više od 5 % njegovog totalnog bankroll-a, izuzetke je jedino radio na najnižim limitima gdje je buy in bio 2,50 $ ili manje.
  • nikako nije ušao na multi-table turnire za više od 2 % svog totalnog bankroll-a, jedini izuzetak su mu bili 1 $ MTT.
  • ako bi se u bilo kojem trenutku za vrijeme igranja na No-Limit ili Pot-Limit cash game-u novac na stolu povećao na 10% svoga totalnog bankroll-a, morao je napustiti stol nakon što bi ga blind-ovi stigli

2 komentara

  1. Holdem Poker napisao:

    dobar je matematičar ali ako su istinite optužbe protiv fulltilta onda je loš čovjek

Odgovori