Chris Moneymaker

Priča koja je fascinirala cijeli tadašnji, ali i današnji poker svijet.

Izvorno iz Atlante, Chris Moneymaker 35. godišnji profesionalni poker igrač, diplomirao je računovodstvo na Sveučilištu u Tennessiju, te odmah nakon toga počeo raditi u toj industriji, a poker je igrao online u svoje slobodno vrijeme. Nikada nije razmišljao o tome da će postati jedna od najvažnijih ličnosti u svijetu profesionalnog pokera.

Chris Moneymaker

Chris Moneymaker

Priča o njegovom ustanku je pričana diljem svijeta i dan danas se ponavlja svim generacijama nadolazećih poker igrača. Sve je krenulo 2003. godine, kada je Chris ušao u satelit turnir na PokerStars-ima od 39$ te pobijedio upad na veći turnir, koji je imao nagrade za WSOP događaje. Što je isto osvojio, te bio na putu u Las Vegas da zaigra svoj prvi live poker turnir. Ostatak priče je povijest koja se samo u bajkama može susresti, kako bi se nama pokerašima moglo reći. Protiv svih prepreka s kojima se Chris susreo na turniru, izborio je finalni stol te osvojio najcjenjeniju nagradu u pokeru, zlatnu narukvicu WSOP-a te nagradni fond od 2,5 milijuna $.

Njegova priča je osvojila poker svijet, te bila poticaj mnogim mladim igračima ulazak u poker igru, njegov fenomen se nazvao “Moneymaker efekt”. Nakon što je osvojio titulu najboljega na svijetu, završio je na drugom mjestu na WPT BAy 101, osvojivši 200,000 $, poslije toga došao je blizu osvajanja iduće WSOP narukvice, ali je završio na 10. mjestu u 5,000 $ PLO događaju. Također je regularan igrač na Europskim PokerStars događajima, na kojima je osvajio preko 20,000 $, nastavivši igrati i online poker, sudjelovao je na NLO događaju u Svijetskom prvenstvu online pokera te odneo kući nagradni fond od 139,635 $ za osvojeno 6. mjesto. Idući veći turnir koji je propustio osvojiti bio je HU prvenstvo ove godine, no i ovdje je odnio velikih 300,000 $ za osvojeno 2. mjesto.

Pokraj pokera, slobodno vrijeme provodi sa svojom obitelji, tako i sa svojom autobiografijom koja je izdana 2005. godine, od sportova igra golf kao i njegova većina kolega, no zanimaju ga košarka i američki nogomet također.

Prije nekoliko dana je također sudjelovao na Eureka Croatia turniru, tako i na Eureka humanitarnom turniru u Zagrebu.

 

Odgovori