Da li je moguće naučiti agresivnost u pokeru?

Što je agresivnost? Može li se naučiti? Da li je to osobna stvar? Da li je agresivnost najuspješnija strategija? Agresivnost je važan dio pokera iz nekoliko razloga, a prvi je taj da je poker igra vještine, a kada se vještina i agresivnost spoje dobijemo kombinaciju bilo kojeg sporta.poker gubitnikNa temelju statistike od preko milijun odigranih ruku na online six max stolovima, možemo zaključiti kako se agresivnost isplati.

Poker je zapravo skup vještine i sreće, racionalnog odlučivanja i intuicije, te matematike i psihologije koji se uči jedino vježbom.

Istraživanje koje je provedeno pokazuje kako se agresivnost u poker u isplati, ali ne uvijek. Agresivnost koja se najviše isplati je kada igrate tight-agressive stilom. Loose-agressive igra je uspješna samo za mali broj igrača. Najviše se isplati puno povećavati ulog i ulagati, te odbacivati karte kada nisu jake, nego samo zvati i limpati (kada imate prednost, povečajte ulog – pozicija, broj čipova, kako čitate protivnike što drugi igrači misle o vama).

Tight aggressive igra je najuspješnija igra dugoročno. Loose-aggressive igra može uzrokovati velike dobitke i velike gubitke. Istraživanje je pokazalo kako su najveći gubitnici i dobitnici upravo Loose-aggressive igrači.

Osvajanje puno potova ne znači da će te osvojiti puno novaca: veliki pobjednici osvajaju manje velikih potova.

Dakle, agresivnost se u pokeru može naučiti. To je taktika, odnosno strategija koja uključuje ulaganje i povečavanje uloga kada imate prednost. To se može dogoditi kada imate bolje karte, bolju poziciju ili kad bolje čitate situaciju.

Možemo reći kako je naučno dokazano da se TAG igra isplati i može se naučiti.

Iskoristite ove informacije kako bi ste poboljšali svoju igru.

Odgovori