Deset pitanja: Darko Legin, Pula

Kako si saznao za poker i kada si počeo igrati?

Saznao sam za poker prije nekoliko godina kad sam s prijateljima igrao s 5 karata u ruci. Kada se počeo Hold’em razvijati probao sam ga igrati i uvidio njegove prednosti. Počeo sam na freerollovima, te si napravio neki mali bankroll, i onda na sng ga podebljao.

Koliko često igraš?

Ovisi o slobodnom vremenu. 2-3 puta tjedno, ali vikendom odigram par turnira.
Kakve turnire igraš? SNG i GTD.

Nigdje ne spominješ keš?

Keš jako rijetko igram. Teško je odigrati dobar keš kad ima puno dogovora za stolom. Jednostavno ne vjerujem u poštenost. Bolje turnire igrati jer je veća šansa za dobitak.

Dostignuča?

Na nekoliko GTD turnira osvojio nagrade. Na jednom od 20$ buy in osvojio 3. mjesto. To mi je prvi turnir u koji sam ušao i ostvario treće mjesto, pa mi je drag. Najveći dobitak mi je 30000$ na GTD 100000 turniru od 100$ double stack buy in. Bilo je oko 80 igrača. Znam da se dosta dugo igralo, još je i noć bila. Uff teško za opisati. GTD, dakle jamčene turnire najviše igram na RedKings-u.

Da li tiltaš?

Tiltao sam kad sam tek počinjao s pokerom. Teško je bilo kontrolirati se, ali sada jako rijetko. Ako vidim da ću tiltati, otiđem do kuhinje i popijem vode haha.

Da li imaš svoj stil igranja?

Prilagođavam se situaciji za stolom. Teško je imati neki određeni stil jer je svaki turnir drugačiji, i moraš se svakoj situaciji prilagoditi. Naravno kada turnir počne igram samo dobre karte, i ulazim all in samo sa KK ili AA, a kako turnir ide kraju onda zavisi o stacku.

Koje su tvoje kvalitete?

Strpljivost i čitanje protivnika u live igri. On-line je teško čitati ali ponekad se može vidjeti u kakvoj je formi igrač.

Što planiraš u budućnosti?

Završiti fax, naći sponzora da mi omogući neki live turnir. EPT ili Unibet open bili bi idealni.

Imaš li kakvu preporuku?

Ako ste početnik, naučite i proučite taktiku, te gradite svoj bankroll na freerollovima i poštujte ga. To je najteže, ali će se isplatiti.

Zahvale?

Zahvaljujem THPKR sajtu na sponzorstvu i što mi je omogučio da se predstavim i promoviram, jer sam zatvoren tip i teško mi je izlaziti u javnost.

Darko Legin, Pula.
25.04.1988
Student informatike.
darkolegin @ gmail.com
095 9080810

5 komentara

 1. Nije on napisao:

  Bit će nešto od njega.

 2. marko napisao:

  ”Teško je odigrati dobar keš kad ima puno dogovora za stolom. Jednostavno ne vjerujem u poštenost. Bolje turnire igrati jer je veća šansa za dobitak.”

  lol…s ovakvim razmišljanjem neće biti ništa od njega

 3. darko napisao:

  ”Teško je odigrati dobar keš kad ima puno dogovora za stolom. Jednostavno ne vjerujem u poštenost. Bolje turnire igrati jer je veća šansa za dobitak.”

  lol…s ovakvim razmišljanjem neće biti ništa od njega

  To se odnosilo na online igranje. Naravno da znam odigrati keš, napisao sam da igram rijetko, iz razloga što više volim, i više mi pašu turniri. Možda jednog dana zavolim i keš, kad mi bankroll poraste. Na stolovima s malim blindovima igrači igraju sa svakakvim kartama, te je teško biti u plusu nakon para dana igre. Nadam se da razumiješ šta želim reći, jer ako si igrao keš sa malim blindovima znaš o čemu pričam. A što se tiče dogovaranja za stolom toga ima dosta u online igri. Ako imaš još što za reći slobodno reci. Pokušati ću odgovoriti i razjasniti. A da li će biti što od mene ili neće, to pusti meni da odlučim. Za sada sam zadovoljan, jer mi poker nije na prvom mjestu, i ne namjeravam živjeti od pokera.

 4. Petar napisao:

  Zahvaljujem THPKR sajtu na sponzorstvu i što mi je omogućio da se predstavim i promoviram, jer sam zatvoren tip i teško mi je izlaziti u javnost.

  LOL

  A ovo da na online cashgameu ima dogovora je apsurdno. Igram samo cash vec pola godine i mislim tj.znam da za cash game treba znanje dok za turnire je ono u principu svaka ****** moze dic turnir.

 5. DoktorDabic napisao:

  hehe Da, nema šanse da ima dogovora tko bi ti dao pare pa nebi ti ni rođeni brat, to su samo njegove ideje.

Odgovori