Doyle Brunson

Doyle Brunson je rođen 10.8.1933 u Longworthu, Texas. Profesionalni je igrač pokera više od 50 godina. Prvi igrač u povijesti koji je uspio obraniti naslov na Main Eventu WSOP natjecanja. Član je famozne Poker Hall of Fame kuće, te je napisao nekoliko knjiga o pokeru.


Nick: Texas Dolly
Prebivalište: Las Vegas
Cashes: 43
Ukupna zarada: $ 5,553,080
Prva mjesta: 12
WSOP narukvice: 10
Najdraža poker igra: Nl Texas Holdem
Hobiji: plivanje, golf

Brunson je prvi igrač koji je osvojio milijun dolara na jednom poker turniru. Osvojio je 10 WSOP narukvica, izjednačen sa Johhny Chanom na 2. mjestu svih vremena.

Jedan je od rijetkih koji je uspio osvojiti narukvice na WSOP natjecanjima 4 godine za redom. To je uspjelo još samo Billu Boydu.

Brunson je prvi od petorice igrača koji su uspjeli osvojiti naslov na WSOP Main Eventu i na WPT.

Zanimljivo je izdvojiti da je Brunson htio postati profesionalni košarkaš, ali zbog ozljede morao je odustati od tog cilja, te se posvetio svojoj drugoj ljubavi, pokeru. Nakon ozljede počeo je sve više i više igrati poker. Brzo si je osigurao egzistenciju.

Nakon što se preselio u Las Vegas krenuo je nizati uspjehe. Zanimljivo je da je u HU borbi na Main Eventu dva puta pobijedio sa rukom 10-2, te je taj ruka dobila njegovo ime.

U zadnjih nekoliko godina Brunson uglavnom nema većih uspjeha, te je drugim igračima čast igrati protiv njega, a njemu je čast da ga ljudi pozivaju na turnire i cash igru.

Odgovori