EPT San Remo – Treća ženska pobijednica EPT-a

21.4.2010 završio je EPT San Remo. Zadnjeg dana turnira igrao se samo Final table s početkom u 12 sati po našem vremenu. Nakon osam sati igre dobili smo pobjednicu, Liv Boeree iz UK. Započela je Final table kao jedna s najmanjim brojem čipova. Kako je igrala dosta tight i agresivno preživjela je nekoliko burnih sati u kojima je turnir mogao svakog trena završiti.

Igralo se dosta agresivno, pogotovo jer je Jakob Carlsson započeo dan sa više nego duplo čipova prednosti te je agresivnom igrom pokušao oteti blindove, što mu je i uspijevalo, a kad su njegovi protivnici išli u all in, tada je imao jake karte pa ih je izbacio. Liv Boeree je dobila nekoliko ruku, a kad su ostali igrati u troje izbacila je preostalog kandidata, pa je na taj način prešla u vodstvo. Iako je nakon 3 ruke izgubila to vodstvo, do kraja je samo povećavala svoj stack te je na kraju i pobijedila.

Liv Boeree je imala 55 u ruci, a Jakob Carlsson je gurnuo all in sa A6, te nije uspio poduplati se. Liv Boeree je ostala bez teksta, ostvario joj se san, i dobila je 1 250 000 €.

Rekla je da se za ovo pripremala 4 godine. Kao cilj si je postavila osvajanje većeg turnira što joj je i uspjelo.
Za zadnju ruku kaže da je bila pravi “coin flip”, ali je znala da je bolja.

Prije nekoliko godina je bila hostesa na EPT te je odlučila igrati, što joj ovim putem čestitamo. Liv izabrala si pravi put.

Odgovori