EPT TALLINN finaliziran

Nakon napetog finala koji je trajao četiri i pol sata vatrenog pokera, Ronny Kaiser je dobio titulu prvog Švicarca koji je osvojio EPT događaj. EPT Tallinn je bio prvi događaj u nizu EPT turnira, te se očekuje da će ostali biti jednako napeti kao i ovaj.

Najveća prijetnja Kaiser-u bio je Poljski igrač Grzegorz Cichocki, igrač kojeg je konačno savladao i unistio HU igri.

“Jako je lijepo pobijediti. Bio sam chip leader tokom tri dana, ali u večini slučajeva odjednom budem slab i ispanem na 20-tim pozicijama. Ovog puta sam si mislio, trebao bi osvojiti ovaj!” – dodao je mladi Kaiser.

ept tallin

“Bilo je pomalo smiješno”-rekao je Kaiser, kada su ga pitali što misli o Cichocki, pošto je sjedio gotovo dva dana s njegova lijeva. Bili smo jedan pokraj drugoga dva dana, ali prvi veliki pot koji smo odigrali bio je na HU. Nije bilo čudno, jednostavno smo poizbacivali sve za stolom. Nije bilo čudno što smo do finala dogurali, nisam bio uplašen” – dodao je još Kaiser.

Brzina kojom se finale odigralo govori o vještini igrača, no kada je došlo do HU igre, Kaiser je dominirao, na tu dominaciju Poljak je mogao samo gledati i predati što je pripalo Kaiseru. Jedini igrač koji je imao više chipova od Kaisera bio je i sam Poljak Cichocki, bilo je ispravno da se njih dvojica sretnu u HU igri, te da najbolji pobijedi.

Nagrada koju je osvojio iznosila je 275,000 €. Na 3. danu Kaiser-u je počeo sa dominacijom chipova, te nije imao razloga gledati natrag, nadmoć u chipovima mu je dala veliku prednost, no i nije utjecalo na njegove ispravne odluke.

Za Cichocki-a je sve bio bliski promašaj, pokazao je skoro savršenu predstavu, no dogodio se Kaiser u svojoj najboljoj formi. Da je bio itko drugi sa Cichocki-em u HU igri, pisali bi Poljski EPT rekord, no ta priča će morati još malo pričekati.

Kako je Kaiser došao do pokera sa tako malo godina je normalno online poker, i to sa 18 godina, fokusirao se na multi-table turnire i PLO cash igru, te mu je od samog početka dobro išlo. Polako je sagradio svoj bankrol te krenuo na live igru, na svoju omiljenu Omahu. Kaiser-a se smatra jednim od najvećih Omaha cash igrača u Europi, te je regularan igrač na stolovima 100/200 € u Austrijskim kasinima sa kolegama profesionalcima Antom Allemann i Nikolaus Jedlicka. Također je blizak sa Njemačkim profesionalcem Benny Spindler-om s kojim je imao nastup na nekoliko EPT događaja. U nagrade je ušao na par turnira širom Europe, jedan od većih je 20. mjesto u San Rem-u 30.000 €.

EPT se nastavlja u Barceloni, točnije 27. kolovoza, Kaiser se najavio na turnir i sa velikom željom ga isčekuje. Kvalificirati se možete preko PokerStars-a.

Odgovori