EU Zakonodavstvo

Eu zakonodavstvo U Europskoj Uniji ima dobrih vijesti u svezi online pokera i kocke općenito. Nakon kritiziranja Njemačke i Švedske, unija sada osuđuje i države monopoliste Grčku i Nizozemsku. Francuska je za sada još uvijek pod istragom EU-a.

Ne smeta uniji samo što monopolisti spriječavaju slobodno trgovanje unutar država Europe. Skoro svi članovi EU-a su u svađi sa europskom komisijom u svezi slobodnog tržišta kockanja. Deset od dvadeset EU država su u sukobu sa sudskim postupkom iz Brisela. Nedavno su Nizozemska i Grčka dobile opomenu u postupku protiv državnog monopola.

U Nizozemskoj i Grčkoj nema slobodnog tržišta u ponudi kocke. Stigao je tužbeni zahtjev sa namjerom da Atena i Amsterdam nađu drugo riješenje umjesto monopola. Ali i u tim državama se ne može očekivati dobro i brzo riješenje.

U Francuskoj su brige velike. Francuska namjerava uvesti njihovu verziju UIGEA-e (Unlawful Internet Gambling Enforcement Acts) iz Amerike. Naravno europska unija to ne odobrava. Još do 31. ožujka 2008 Francuskoj nije dozvoljeno da uvode zakon koji zabranjiva transakcije novaca sa dobavljačima online kockanja. Naravno Francuska može realizirati taj zakon od prvog travnja, ali očekuje se veliki otpor sa strane EGBA-e (European Gaming & Betting Association). A EU u pitanjima kocke uvijek daje EGBA-i pravo, i želi očistiti monopole u svim državaman i omogučiti slobodno tržište u cijeloj Europskoj Uniji.

Nažalost, kao što svi znate, procedura uvoda novih zakona na europskom pravnom sudu traje jako dugo.

Uključi se u online BWIN Poker

Odgovori