Eureka – humanitarni turnir

Humanitarnim turnirom otvorena je Eureka Poker Tour, jedinstvena PokerStarsova regionalna turneja koji se prvi puta održava u Hrvatskoj, a koja će okupiti pokeraše iz cijele Europe.

Na jučerašnjem humanitarnom turniru, hrvatski sportaši Gordan Giriček, Danira Bilić, Gordan Kožulj, Zoran Primorac i Saša Imprić, za poker stolom su odmjerili snage s legendom pokera Chrisom Moneymakerom i na taj način ostvarili donaciju vrijednu 50.000 kuna namijenjenu Zakladi hrvatskih športaša i to za sportaše slabijeg ekonomskog ili zdravstvenog statusa.

PokerStars predao donaciju od 50.000 kuna Zakladi hrvatskih sportaša.
Prvi puta u Hrvatskoj: od 24.- 27.8. veliki poker turnir Eureka Poker Tour okupit će brojne igrače iz Srednje i Istočne Europe u zagrebačkom Golden Sun Casinu gdje će se boriti za dio očekivane ukupne nagrade od gotovo 1,5 milijun kuna!
Poseban gost na zagrebačkoj stanici Eureka Poker Toura je Chris Moneymaker, pobjednik 2003 World Series of Poker i PokerStars Teama Pro

[nggallery id=4]

Zagreb, 22.8.2011.
Povodom otvorenja jedinstvenog regionalnog poker natjecanja „Eureka Poker Tour“, održan je humanitarni poker turnir s ciljem donacije Zakladi hrvatskih športaša koja potpomaže sportaše slabijeg zdravstvenog ili ekonomskog statusa. Golden Sun Casino u ponedjeljak je ugostio brojne hrvatske sportaše koji su na humanitarnom turniru okušali svoje znanje i vještinu sportske poker igre. Vrhunski sportaši Gordan Giriček, Zoran Primorac, Gordan Kožulj, Danira Bilić i Saša Imprić borili su se za naslov najboljeg poker sportaša, a PokerStarsovu vrijednu donaciju od 50.000 kuna, Zakladi hrvatskih športaša predao je Chris Moneymaker.

U skladu s misijom Hrvatskog kluba olimpijaca, PokerStars je okupio hrvatske sportaše koji su ovom prilikom pozvali sve društvene skupine na maksimalnu skrb o sportašima, suradnju u unapređenju hrvatskog športa, te uključivanje u unapređivanje športske etike, “fair playa” i nenasilja.

O Chrisu Moneymakeru

Moneymaker i Primorac

Moneymaker i Primorac

Priča o Chrisu Moneymakeru jedna je od najpoznatijih u svijetu pokera. Dok je radio kao računovođa, Moneymaker je u svoje slobodno vrijeme igrao online poker. 2003. uplatio je 39 dolara za PokerStarsov kvalifikacijski turnir i pobijedio. Na taj način osigurao je mjesto na većem kvalifikacijskom turniru na kojemu je dobio priliku osvojiti ulaznicu za World Series Main Event. Moneymaker je osvojio i ovaj turnir i našao se na putu za Las Vegas gdje će odigrati svoj prvi poker turnir uživo. Protivno svim očekivanjima, Moneymaker je dogurao do finalnog stola najveće svjetske poker manifestacije, ali se niti tu nije zaustavio. Osvojio je zlatnu narukvicu i prvu nagradu turnira u iznosu od 2.500.000 $. Nakon ovog nevjerojatnog uspjeha, Moneymaker je postao uzor i inspiracija tisućama igrača pokera diljem svijeta dokazavši kako i pokeraši koji nisu profesionalci mogu zaigrati i osvojiti velike svjetske turnire uživo.

Eureka Ladies Championship

Eureka Poker Tour Zagreb održat će se od 24. do 27. kolovoza, a osim Main Eventa svakodnevno su organizirana i brojna događanja među kojima će posebno zanimljiv biti „ladies only“ Eureka Ladies Championship. Na jedinom Ladies Championship event-u u ovoj sezoni Eureke, očekuje se i sudjelovanje igračica iz inozemstva, ali i domaćih igračica poput poznate hrvatska poker dame Hane Šoljan.

Potpuni raspored turnira možete pogledati na sljedećem linku:
Poker stars stranice
http://www.eurekapokertour.com/tournaments/croatia/

Sutra počinje glavni događaj Eureka poker tour i izvjestit ćemo vas o tome kao i o predhodnim eventima, Eureka Slovenija i Bugarska.

Odgovori