Finac nije uspio osvojiti EPT, bolji od njega bio je Mikalai Pobal

Kako će ovaj tjedan u Barceloni pripasti finskim igračima, naslutilo se prvog dana turnira. Prvog dana najbolji je bio Aku Joentausta, zatim je stvar preuzeo Ilari Sahamies, da bi nakon njega najbolji bio Joni Jouhkimainen, a titulu je uzeo Mikalai Pobal iz Bjelorusije i pobrkao planove finskoj ekipi.

Mikalai Pobal‘Ne vjerujem da se ovo dogodilo meni,’ rekao je Pobal te dodao, ‘Veoma sam uzbuđen. Ostvario mi se san.’

Teško je povjerovati da se Pobal izvukao pored dva finca. Sahamies ga je mogao pobijediti u Heads Up dvoboju, a Jouhkimainen ga je još ranije mogao izbaciti, no poker bogovi su bili na strani Bjelorusa.

Čini se kako se sve promijenilo nakon večere. Finci su kupovali alkohol, bili su sretni i zadovoljni svojom igrom. Počeli su slaviti, ali malo prerano. Kako u ostalim sportovima, tako i u pokeru treba biti u igri do samog kraja.

Prije pauze Jouhkimainen je imao 75% čipova pod svojim rukama. Sahamies je zatim uzeo prednost koju više nije vratio svom sunarodnjaku.

‘Pokušali smo se zabaviti sa Ilari i ovim Bjelorusom koji je pobijedio, no on je shvatio sve puno ozbiljnije. Ne vjerujem da je koje piće toliko toga promijenilo, samo smo se željeli zabaviti.’

U zadnjoj je ruci Sahamies bio agresivan sa 95, ali je naletio na AA te izgubio turnir.

U ovom turniru sudjelovalo je i nekoliko Hrvatskih igrača. Među njima su bili Sonja Kovač, Saša Zorc i Goran Mandić. Izgleda da je Zorc najviše pokazao te je ušao u drgi dan turnira, no dalje nije išlo.

Konačni poredak:

1 Mikalai Pobal 1,007,550
2 Ilari Sahamies 629,700
3 Joni Jouhkimainen 404,050
4 Anaras Alekberovas 301,750
5 Samuel Rodriguez 230,900
6 Sinel Anton 178,400
7 Antonin Duda 125,950
8 John Juanda 76,100
9 Ole Schemion 55,100

Odgovori