Heads Up strategija kod fixed limit Hold’em pokera

Fixed limit Hold’em poker heads up igra sve više dobiva na popularnosti i može se dobro zaraditi. Puno novih igrača koji se tek upoznaju s ovom vrstom igre rade uglavnom iste, početničke greške. Pokušati ćemo Vam objasniti kako iskoristiti protivnikovu slabost i kako mu uzeti novac.

Proći ćemo kroz nekoliko faza, pa krenimo s prvom fazom, a to je relativna snaga karata. Činjenica da imate samo jednog protivnika, morate dobro birati s kojim kartama želite igrati. No, mnogi igrači ne žele igrati sa malim parovima ili sa slabim asom. Morate znati da su to dobre karte za HU igru. Ukoliko dobijete asa, znajte da imate jako velike šanse za pobjedu, a ako dobijete neki par budite spremni uložiti. Zapamtite da igrate protiv samo jednog igrača te da su dobre karte rijetke.

Druga faza je pozicija, koja je ključna u svakoj poker igri. U fixed limit HU igri ovo je još važnije. Ako ste dealer, imate mogućnost kranja blindova. Naime, u toj situaciji uvijek vidite kako vaš protivnik igra. Mala je vjerojatnost da će blefirati jer ne zna koje karte vi imate. U većini situacija će probati doći do flopa, no vi nastojite to spriječiti ako imate dobre ili vrlo dobre karte. Ukoliko želite profitirati ovakvom igrom, vaš je zadatak povećavati ulog, bilo da ste na dealer ili SB poziciji.

Treća faza je vrsta protivnika. Postoji više vrsta protivnika protiv kojih čete igrati. Pogledajte par primjera. Najčešći protivnici su oni koji call-aju prečesto. Ako igrate protiv takvih, vaš je zadatak da što više betate, a manje blefirate. Tako ćete dobiti više karata i mogućnost za pobjedu.

Druga vrsta protivnika su oni koji su previše agresivni. Prvo pitanje si postavite: Da li su agresivni zbog pozicije ili zbog straha vaše pozicije. Ako je agresivan s dealer pozicije, dopustite mu da napravi dobar pot samo kad imate dobre karte.
Check-call na flopu sa mogućnošću check-raise na turnu, je primjer kako dobiti još jedan ekstra bet. Re-raising čim vaš protivnik raisa je još jedna mogućnost da ga se uspori malo. Ako to radite s dobrim kartama, imate dobru mogućnost da vidite besplatni river kada ste u poziciji dealera.

Dakle, da rezimiramo. Ako želite pobjeđivati u ovakvoj igri morate znati s kojim kartama igrati, na kojoj poziciji, te igru prilagoditi i iskoristiti slabosti protivnika.

Odgovori