Igrač godine – Eric Baldwin

Ispadanjem Yevgeniy Timoshenko-a i Cornel Cimpan-a sa 15,000 $ Buy-in Doyle Brunson Classic turnira i službeno je završena utrka za igrača godine 2009. Tako je i teoretski potvrđeno da je “basebaldy” Baldwin po svim računicama nedostižan u ukupnom poredku.

Nakon nevjerovatnih 17 finalnih stolova te četiri pobjede ukupan broj bodova popeo se kod Erica na 6,994. Njegova najveća pobjeda zasigurno je ona sa #34 WSOP Event-a, gdje je Baldwin osvojio titulu i ostavio iza sebe čak 2095 natjecatelja. Nekoliko dana poslije osvaja treće mjesto na 10,000 $ Buy-In Pot-Limit Hold’em World Championship-u, gdje je osvoji i najviše bodova za ukupan poredak.

U drugo polovici godine Eric,kako je i sam izjavio, odlazi na nekoliko turnira kako bi pojačao svoje bodovno stanje, među kojima je 1,000 $ Rebuy Preliminary Bellagio Five Diamond World Poker Classic Event, koji je na kraju uspio i osvojiti. Ukupna zarada na kraju same godine je iznosila 1,5 milijuna dolara.

Na drugom mjestu sa ukupno 5934 boda nalazi se Cimpan, koji je u prošloj godini osvoji dva naslova WPT-a. Treći je Timoshenko, koji je osvojio “WPT Championship” i “WCOOP Main Event”. Cipman, Timoshenko i četvrti u sveukupnom poredku Vitaly Lunkin uspjeli su zajedno osvojiti tek nešto više od duplog što je osvojio sam Baldwin što još više pokazuje koliko je sam Eric u prošloj godini bio uspješan.

Baldwin je nakon Michael “the grinder” Mizrachi-a postao tek drugi igrač u povijesti koji je započevši svoju karijeru putem online pokera okrunio svoju karijeru titulom igrača godine.

Odgovori