Jack Ury umro u 97-oj godini života

Poker svijet ostao je bez jednog od najšarmantinijg ličnosti. U utorak 2.2.2011, preminuo je Jack Ury, najstariji igrač jednog WSOP eventa.

Najstariji igrač kojeg svijet pozna biti će zauvijek zapamćen kao humanitarac i šaljivdžija za poker stolom.

4 godine je igrao na WSOP Main Eventu, ali nikad nije ušao u nagradu, ali svake godine je ušao u drugi dan turnira. Iako je san svim igračima ući u nagradu, priča ovog čovjeka je nadahnula mnoge.

Ury je privlačio mnoge medije dok je igrao Main Event, te je postao najobožovanija osoba turnira.

Jack Ury
Igrao je poker protiv igrača koji mu mogu biti praunuci. Bez problema bi odigrao sesiju dugu i do 14 sati. Uz godine, nije mu smetalo što ne vidi na jedno oko i ne čuje na jedno uho.

Njegov trenutak slave koji je kamera zabilježila dogodio se 2009 godine na WSOP Main Eventu u ruci protiv Stephen Friedlandera.

Nakon što je na flopu vidio 766, Ury je uložio 1000 čipova, a Friedlander je gurnuo all in. Ury je u tom trenutku bio short stack, ali je platio. Friedlander pokazuje 67 za full house. Činilo se da je turnir za simpatičnog gospodina gotov, ali…

Čekao je nekoliko trenutaka i rekao svom protivniku:”Izgleda da si u nevolji”, da bi na kraju okrenuo 77 za jaču full house.

Sporo igranje najjače kombinacije na stolu bi rezultiralo kaznom, ali ovom su potezu svi zapljeskali.

Članovi TwoPlusTwo foruma su taj dan nazvali ”Nacionalni Slowroll dan”.

Pogledajte nezaboravan trenutak

Jack Ury više neće moći doći na WSOP turnir, ali tradiciju će nastaviti njegov unuk, Seth Harrold koji ga je pratio na svakom turniru.

”Zabavno je i znam da ovo njega čini sretnim”, rekao je Seth Harrold. ”Svi za stolom imaju poštovanja, a on to voli. Obično se pripremamo za WSOP već u ožujku, jer govori o tome cijelu godinu.”

1 Comment

  1. Root napisao:

    koja legenda ovaj se još sa indijancima kartao na divljem zapadu

Odgovori