Jamie Gold

Jamie Gold je bio televizijski producent i aktivni poker igrač u kasinima u Kaliforniji do 2006. Naime tada je postao pobjednik WSOP Main Event turnira i uzeo $12,000,000. To je ujedno i njegov najveći uspjeh u karijeri.

Jamie Gold

Jamie Gold

Rođen je 25.8.1969. u Paramusu, New Jersey. 1991. se seli u Los Angeles radi studiranja na koledžu UCLA. Već 1996. osniva vlastitu firmu JMG Managment. Bavi se TV produkcijom i bio je agent mnogim poznatim glumcima poput Jamesa Gandolfinija (The Sopranos), Felicity Huffman (Desperate Housewives), Lucy Liu (Charlie’s Angels) i Kristin Davis (Sex and the City).

Ipak poker ga sve više zaokupljuje. Čak je imao i mentora Johnnyja Chana, pa je i zahvaljujući njemu došao do uspjeha na WSOP-u, gdje je u finalu pobijedio odličnog Allena Cunninghama.

Poslije toga pojavljuje se u High Stakes Poker seriji, i u NBC showu Poker After Dark. Iako je jedno vrijeme ostao bez sponzora, kada ga je napustio Bodog.com, Gold je ipak igrao gotovo sve veće turnire.

Nakon osvajanja WSOP turnira 2006, Jamie Gold je bio tužen od strane Crispina Leysera koji je tražio pola njegovog dobitka na osnovu nekog usmenog dogovora. To je bio velik udar na njegovu reputaciju i zbog toga skandala Bodog.com sa njim prekida suradnju. Ova parnica je na kraju riješena vansudskom nagodbom.

Pored osvajanja $12 miliona, Gold ima bogatu povijest turnira gdje je ušao in-the-money kao što su 5. mjesto na $300 No-Limit Hold’em turniru u Bicycle Casinou; 7. mjesto na $100 No-Limit Hold’em eventu na Grand Slam of Poker IV u Hustler Casinu 2005 i 8. mjesto na $500 No-Limit Hold’em 9th Annual National Championship of Poker u Hollywood Park Casinu 2005.

U travnju 2011. godine potpisao je novi dugogodišnji sponzorski ugovor i to sa PPNpokerom koji je glavna soba na Poker Pros mreži.

Odgovori