Jason Somerville priznao da voli dečke

Na valentinovo 2012, poker profesionalac, Jason Somerville, putem svog bloga, napisao je nešto nesvakidašnje. Nije to bilo neki all in, ili bad beat već je priznao da je homoseksualac. Postao je tako prvi priznati muški poker igrač koji voli dečke.

Somerville je svoj blog članak stavio pod naslov ‘Not a Problem’, što bi u prijevodu značilo ‘Nije problem’. Jedini poker igrač koji je otvoreno priznao svoje sklonosti prije Somervillea je bila Vanessa Selbst. Nitno nije obraćao pažnju na to tko je koje orijentacije u poker svijetu, no Somerville je svojim člankom to malo preokrenuo:’Od svih raznolikosti koje poker svijet sadrži, primjetan je nedostatak otvorenih homoseksualnih objava igrača. Venessa Selbst je odličan igrač, odlična žena i još bolja osoba, ali osim nje, nisam susreo niti jednog homoseksualca u profesionalnom poker svijetu.’

Do sada je reakcija iz poker zajednica bila pozitivna sa puno podrške. Nadamo se da mu to neće zasmetati, ili zakrčiti put u ostvarivanju nekog sponzorskog ugovora. ‘Nema veze da li ste bijel, crn, kršćanin, židov, žensko, psihički nestabilna osoba, stranac ili ne smrdite, svi ćemo napraviti mjesto za vas na poker stolu, dobiti će te iste karte, čipove te ćemo vas pustiti da sami donesete odluku.’, rekao je Somerville.

Podržka Somervilleu je došla iz svih dijelova svijeta, te ne samo iz poker zajednice. Somerville je pridobio 500 novih Twitter pratitelja. Evo nekoliko Tweetova podrške:

Scott Seiver – ‘Čestitam što si napravio ovaj korak i što si sve to napisao crno na bijelo.’

Vanessa Selbst – ‘Odličan blog i hvala što ga dijeliš. Biti homoseksualac u poker svijetu nije tako loša sudbina.’

Grayson Physioc – ‘Odlično napisano, ti si vjerojatno najbolji homoseksualni poekr igrač na svijetu.’

Somerville ima 24 godine, a već ima 5 ulazaka među 5 najboljih na World Series of Poker turnirima, uključujući i narukvicu na jednom $1k NLHE turniru 2011. Somerville također igra odlično i online gdje je postigao nekoliko velikih uspjeha.

Životna zarada = $3,252,215
Titula u karijeri = 14
Ulazaka u novce = 99

Jason Somerville

Jason Somerville

Odgovori