Jonathan Duhamel

Jonathan Duhamel

Iznenađenje svih poker vijesti zadnjih dana bio je mladi 23. Godišnji Kanađanin Jonathan Duhamel koji je osvojivši WSOP 2010 postao prvi Kanađanin koji je osvojio glavno natjecanje.

Kako je počeo igrati poker, što će sa osvojenom nagradom i druge zanimljivosti možete pročitati u daljnjem tekstu.

Jonathan Duhamel rođen je 24. kolovoza 1987. godine, kanadski profesionalni poker igrač iz Boucherville, Quebec. Pokraj pokera jako voli igrati hokej što je kao dijete i trenirao u Montrealu.Jonathan Duhamel Sa 15,16 godina se upoznao sa pokerom, igrajući sa kolegama iz zabave, nakon nekog vremena igrajući poker shvatio je da obožava tu igru, te započeo sa online pokerom, čitanjem knjiga, gledanjem video isječaka. Nakon čega je počeo ozbiljnije igrati, na početku nije želio profesionalno igrati, nego samo učiti igru, kako je počeo studirati, nije imao za sve vremena, te je odlučio odustati od faksa nakon 2 godine studiranja i krenuti igrati poker ozbiljnije, putovati, igrati profesionalno. Realizirao je kako je skupo putovati, plaćati putovanja, hotele, tako je igrajući napravio velikih rezultata te bio primijećen od strane PokerStarsa te su ga počeli sponzorirati ulaskom u WSOP. Prije dolaska na WSOP tijekom ljeta je zaradio oko 40.000 $ igranjem pokera, najveću dobitak mu je bio 2008. godine na EPT (Europe Poker Tour) u Pragu gdje je završio 10. te osvojio 54,904 $. Na WSOP 2010 je došao sa ciljem da napravi velik uspjeh, ali ovako nešto nije nikako očekivao.

Prvo što će od pobjedničkog novca napraviti kupiti sezonske karte za njegov omiljeni hokejaški tim- Montreal Canadiens, dati roditeljima, rodbini, dati u dobrotvorne svrhe, putovanja, turniri…

Jonathana Duhamela su okarakterizirali kao igrače što su Joe Cada pobjednika WSOP-a 2009. godine i blefera godine Jason Mercier, oboje su PokerStars profesionalni igrači.

Nakon osvajanja WSOP – a dao je već 300 intervjua, jedna od zanimljivosti koju je ispričao bila je: … kako je bio u Montrealu u jednom od lokalnih kafića, ženska osoba mu je prišla i započela razgovor, nakon samo tri minute, pitala ga je: „Ej, želiš li ići u Vegas? Želiš li se oženiti samnom?…“

Također na intervju sa ESPN –enom – priopćio je kako sada puno više putuje i kako živi san, tako je ispričao kako ga je kolega kojeg zna od pete godine, još prije samog natjecanja, jednu tjedan dana molio za 100 $, stalno mu je govorio ne, kolega je počeo biti učitelj u srednjoj školi, te mu je nakon pobjede poklonio 90.000 $.

Odgovori