Joseph “subiime” Cheong

Profil poker igrača: Joseph “subiime” Cheong

24 godišnji sponzorirani igrač Full Tilt Pokera rođen je u Seoul-u, Južna Koreja, kada mu je bilo 6 godina preselio je u Sjedinjene Države. Sa pokerom se upoznao dok je išao na studij u Kaliforniji, San Diego, gdje je diplomirao psihologiju, matematiku i ekonomiju. Igrajući poker za vrijeme studiranja, nakon završetka studija Cheong je započeo igrati poker puno radno vrijeme. Sada živi u La Miradi, Kalifornija, te se specijalizira u Hold`em Multi – table turnirima. Tijekom 2007. godine, redovno je uspijevao doći na finalne stolove mnogih turnira tako i Full Tilt Pokera turnira.

joseph cheong

“Subiime”-in najveći osvojeni online turnir do sada bio je u svibnju 2009. godine na MiniFTOPS, preživio je polje od 2,286 igrača u No-Limit Hold`em-u 6-Max turniru osvojivši prvo mjesto i nagradu od 55,000$. Igrao je preko 10,000 turnira online, te postao  redovni igrač na MTT finalnim stolovima, dosada je osvojio preko 1,000,000 $ u online pokeru.

Cheong je započeo promjenu sa online u live turnire u 2009. godini, ali je morao čekati do 2010. godine za svoj prvi veliki uspjeh. Osvojio je WSOP event u San Diegu, pobijedivši u 300$ vrijednom turniru No-Limit Hold`em-u. Njegov dominantni stil igre pokazao se protiv 6 igrača na finalnom stolu gdje je osvojio 17,541 $ za prvo mjesto i svoj prvi zlatni prsten.

U 2010. godini, Cheong je u svoj prvi WSOP Main Event ušao tako što je osvojio online kvalifikacije na Full Tilt Pokeru. Demonstrirao je svoju agresivnu igru svim jačim igračima tokom turnira te došao do finalnog stola WSOP – a.

Kako bi se pripremio za WSOP finalni stol, otišao je u Veliku Britaniju kako bi sudjelovao na turniru u Londonu, EPT-u. Još jednom je pokazao svoj učinkoviti stil igre te završio 2. u 10,000 funti No-Limit Hold`em turniru, te osvojio 162,000 funta (253,000 $).

Joseph se vratio u Las Vegas u studenome kako bi se natjecao protiv ostalih igrača na finalnom stolu. Bio je čip lider nakon što ih je još samo troje igrača ostalo, među njima Jonathan Duhamel i John Racener, no nakon što je isao ALL IN sa As 7h protiv prijašnjeg čip lidera Jonathan Duhamel-a, koji je imao Qc Qd, Cheong nije uspio ništa dobiti te izgubio mega pot od gotovo 180 miliona, te je poslije toga gubitka izdržao jos 5 ruku te ispao. Cheong je osvojio 4,1 milion $ za 3. mjesto.

november nine

Odgovori