Kako analizirati ruke?

Ako želite biti bolji u pokeru važno je pisati bilješke o svojim rukama te ih analizirati. Ipak, samo zapisivanje vaših ruku i razmišljanje o njima nije dovoljno. Morate pitati prava pitanja i svakako odabrati prave ruke za analizu.

poker strategija

poker strategija

Najbolje bi bilo odabrati ruke koje završavaju na turnu ili riveru bez showdowna, no svaka ruka koja budi pitanja u vama je svakako dobra ruka za analizu.

Slijedeći korak je identificirati strategiju za odabranu ruku. Iako se poker čini kao serija istih ruku i istih strategija, oni koji zarađuju novce znaju da to baš i nije tako i da svaka ruka ovisi o situaciji. Svaki igrač ima neku strategiju, a onaj čija je strategija bolja će na kraju osvojiti novce.

Dakle, jednom kada ste odabrali ruku za analizu, potrebno je identificirati ključne karakteristike strategije vašeg protivnika.

Recimo da ste odabrali ruku koja je završena na turnu. Jedan igrač je limpao a vi ste bili na redu na poziciji button. Ovaj limper je ključan protivnik. Koje su ključne karakteristike tog limpera? Ako se radi o no limit Hold’em igri uživo, možemo zaključiti da dosta često limpa. Vjerojatno želi vidjeti flop i nada se da će pogoditi neku ruku. Njegov je plan da baci karte na flopu ako ne pogodi ništa. Vjerojatno će uložiti novce ako pogodi flop. Ako vi pokažete slabost, on će pokušati ukrasti pot. Ako on dobije veliku ruku vjerojatno će zvati vaš bet. Kada igrač limpa možda želi držati pot malim, ili ima plan napraviti raise na flopu.

Dakle, ovo je strategija. On želi vidjeti puno flopova. Lagano folda ako ne pogodi ništa. Odigrati će flop i turn ako pogodi na flopu, a ako osjeti slabost pokušati će blefirati. Ako pogodi veliku ruku pokušati će napraviti dovoljno veliki bet da ga protivnik zove.

Strategija koju većina igrača odabire:

1. Igrač igra puno ruku prije flopa, ali često baca na flopu ili turnu. To znači da možete blefirati kada vaš protivnik napravi check. Možete očekivati automatski profit.

2. Igrač radi veliki bet sa velikim kartama. To znači da kada imate poziciju možete blefirati na riveru ako vas je on samo zvao na turnu. On će se osjećati ugroženo i nelagodno ako odigrao sporo svoju jaku ruku. Takav igrač želi vidjeti showdown i ako on napravi check na riveru vrlo vjerojatno je spreman baciti karte na vaš bet.

3. Kada ulaže puno novaca, vjerojatno ima veliku kartu tako da možete baciti svoje karte.

Ako sve to imate u vidu možete napraviti protustrategiju. Znači, vama je cilj graditi potovoe rano gdje vaš protivnik igra puno ruku. Ulagati na turnu i na riveru kada vaš protivnik radi check. Baciti karte na velike betove. Ovakvim pristupom ćemo takvog protivnika pobijediti strateški.

Cilj analize karata je da odigramo ruku s ciljem. Svaki potez je bitan i vodi nas cilju. Slijedeći put kada budete igrati pišite bilješke. Odlučite koja je vaša strategija protiv određenog igrača. Analizirajte svoje ruke i postati će te težak protivnik.

Odgovori