Kako igrati satelit turnire

Dosta satelit turnira se razlikuje od rebuy ili freezeout turnira. Osim što imaju manji buy in nego turnir na koji vode, mogu biti drugačiji strukturom i početnim stackom od ostalih turnira. Tako će te na primjer naići na puno $1 online satelita sa početnim stackom od 1000 i neograničenim rebuy mogućnostima u prvih sat vremena, te jednim add-onom, a promjena blindova se odvija svakih 5-10 minuta. Donosimo nekoliko strategija u nastavku.

Chris Moneymaker

Chris Moneymaker

Bertrand “ElkY” Grospellier: Satelit turniri su drugačiji od regularnih turnira jer ne postoji razlika u nagradama. Prvi i jedini cilj vam je preživjeti kako bi ste došli u situaciju u kojoj imate prednost, i to ne bilo kakvu već veliku, pogotovo ako postoje stackovi koji su manji od vas. Trebate igrati pažljivo jer bubble brzo dolazi.

Barry Greenstein: Večina igrača igra vrlo ‘tight’ jer znaju da trebaju preživjeti do kraja, bez obzira da li imaju velik ili mali stack. Moja preporuka je da na početku više riskirate i pokažete ostalim igračima da niste tight igrač. Pokušajte agresivnom igrom na početku sagraditi veliki stack kako bi ste imali bolje uvijete za ulazak u nagradu. Jednom kada imate veliki stack moći će te natjerati one koji preživljavaju na teške odluke i više puta će baciti karte.

Chris Moneymaker: Sateliti su odličan način kako doći do velikog turnria za sitne pare. Sigurno je da se razlikuju od MTT turnira jer ne trebate juriti prvo mjesto već je vaš jedini cilj preživjeti. U početku igram kao normalan MTT turnir i tako sve do srednje faze. Ako dođem sa velikim stackom onda igram da osvojim mjesto na glavnom turniru. Ako imam srednji stack onda gledam velike stackove koji su preagresivni i čekam dobar trenutak da ukradem. Veliki stackovi će uvijek gledati da vam ukradu čipove, više nego u regularnom MTT turniru, zato što je tamo cilj pobijediti. Ako se nađete sa malim brojem čipova u srednjoj ili kasnoj fazi turnira, tražite priliku protiv igrača sa srednjim stackom da ukradete koji čip. Budite svjesni svog stacka i koliko igrača je u igri.

Vanessa Rousso: Kada se kvalificirate za veliki turnir putem satelita za samo par dolara može u vama izazvati jako velike osjećaje uzbuđenja i ponosa. Naravno da će te to podijeliti sa ostalim ljudima, ali to može biti jako opasno jer će onda drugi ljudi na stolu znati otprilike kakav ste igrač i stavljati će pritisak na vas. Razmišljajte da svaka informacija koju date može biti protiv vas na poker stolu. Stalno će vam igrači govoriti da čak i minimalna novčana nagrada je ogroman ROI za vas.

Igrajte na PokerStars sobi kako bi ste mogli dobiti ulaz na jedan od velikih live turnira poput PCA, EPT…

Marcin Horecki: U početku igrajte kao svaki drugi regularni turnir, ali se prilagodite u kasnijoj fazi. Zapamtite da ne trebate osvojiti prvo mjesto kako bi ste dobili paket za glavni turnir. Kada ste na bubble poziciji i držite KK ili AA i netko gura all in, a vi ste 100% u nagradi, odličan je potez odbaciti te karte.

Odgovori