Kako igrati sa short stackom

Za početak, sa totalnim short stackom trebate igrati fold ili all in igru.

Kada ste na totalno short stacku na turnirima, jako je teško donjet pravu odluku,ako ona i postoji. Naći ćete se u mnogo odlučujućih situacija, npr. imat ćete A8 off suit u ranoj poziciji ili će te imati 55 ili 66 a netko ispred vas je vec rejzao.

U toj je poziciji jako teško reći jeli bolje gurnuti all in i nadat se da češ pobijedit ili bacit karte i čekati bolji hand i bolju sveukupnu situaciju. U takvim situacijama ne postoji loš potez, ali u short stack igri itekako postoje loši potezi a evo i jedan primjer užasne short stack igre:

Imate neki prosječni dobar hand kao Q10 off suit, i rejzate 3x visinu big blinda, Vi znate da će svi za stolom očekivati vaš rejz do kraja(all in), i s tim manjim rajzom se nadate da će te predstavit jak hand s kojim vam je bilo žao rejzat do kraja da ne bace svi za stolom. Ako mislite da je to pravi potez onda griješite jer vjerovatno nemate iskustva sa takvim situacijama i niste dovoljno puta napravili takvu grešku.

– ako imat recimo 8 blindova ili manje nikad ne rejzate za manje od all in-a. Znači igrate strategiju all in ili fold
– ako već i rejzate za 3 blinda recimo i netko vas re-rejza nikako ne možete foldat jer vam se isplati callat sa bilo koje dvije karte a posebno sa suited connectorsima koji su puno jači u takvim situacijama nego što mnogi početnici misle

Ovako glasi zadnja lekcija: kada ste extremni shor stack,raisanje pa foldanje prije flopa je jako loša odluka. Igrate sa rukama koje su dovoljno dobre za uložit sve svoje čipove ili bacate ruku bez ikakvog pokušaja. Najgori potez je pokušat napravit nešto što nije ni jedno od stvari koje sam napisao.

Isprobajte sve strategije na party pokeru tamo ima puno početnika i lako je dignuti neku lovicu. Prilikom registracije iskoristite bonus code: THPKR za 100% bonusa sve do $500 ili 325€.

Odgovori