Kako igrati Texas Hold’em: u 5 minuta

Kad bi me netko pitao daj mi brzo u 5 minuta objasni kako se igra Texas Hold’em ja bi mu rekao ovako:

Prvo bi trebao saznati jačunu svih ruku i koja ruši koju. To uključuje i startne ruke sa onima na stolu. Pogledajte ovdje break down svih startnih ruku: en.wikipedia.org/wiki/Texas_hold_%27em_starting_hands.

Sljedeće, bi trebao znati osnovna pravila Texas Hold’em -a. Svima se djeli po dvije karte dok dvojica igrača nakon djelitelja ili dealer button-a trebaju staviti min ulog koji se naziva small blind i big blind. Small blind je uvijek polovica iznosa big blind -a.

Texas Hold’em je društvena kartaška igra u pravom smislu riječi jer dok vi imate te prvie dvije karte u ruci koje nitko ne vidi osim vas, ostalih 5 karata izlaze van tjekom igre na stol da ih svi vide i svi ih mogu koristiti za kombinaciju vlastite dvije karte koje su dobili inicijalnim djeljenjem. Vi također možete koristiti sve karte koje izlaze na stol (board) u kombinaciji sa vaše dvije ili niti jednom čak.

Za igrati ruku trebat će te “pozvati” (call) u prevodu platti big blind iznos. Međutim ako netko povisi ulog to će biti minimum iznos za ostati u igri. Ako ne želiš dalje igrati možeš fold -ati (odustati) i bit će te van iz te ruke. U praksi uglavnom će te fold -ati slabije ruke dok će te sa jačima ići dalje i povisivati ulog, a može te i jednostavno samo platiti potreban iznos za ići dalje (call).

Nakon toga kad su neki već van a neki ostali u igri dolazi flop. Flop je naziv za 3 prve karte koje se stavljaju na stol (board) = “daska” da ih svi vide i svi koji su ostali u igri ih mogu kombinirati sa vlastite dvije karte. I sada ponovo možete (check) = (ne plaćaš ništa samo ideš dalje ako netko nije povisio), (bet), (raise) ili (fold) = (odbacuješ karte ali u ovom slučaju samo ako je netko prije tebe bet -ao dakle stavio ulog a ti imaš pre slabe karte za ići dalje).

Taj posljednji proces se ponavlja još dva puta kada izlaze četvrta i peta karta na stol (turn) i (river) = posljednja karta.

Kad je poroces gotov akcija se zaustavlja i svi igrači koji su ostali do kraja pokazuju svoje karte i najbolja kombinacija pobjeđuje i kupi cjelokupni iznos novca sa stola koji se naziva (pot).

Isprobajte cijelu igru besplatno virtualnim novcem kod: HR.CoronaPoker-a

Odgovori