Kako odigrati poker ruku

Recite nam vaše mišljenje u komentaru ispod članka kako bi ste vi odigrali ovu ruku. Svaka ruka ima nekoliko načina odigravanja i sigurno se ne bi odigrala isto od strane nekoliko igrača u istoj situaciji. To je priroda igre i to je ono što ju čini zanimljivom.

POKER RUKA

POKER RUKA

Scenarij!

14 igrača je ostalo na prestižnom high stakes turniru, a samo osam ih ulazi u nagradu. Sa 852 000 čipova i sa blindovima 10 000/20 000 i 3000 ante, sjedite sa više od 42 big blinda što je dovoljno da ste negdje u sredini poretka.

Pogledate karte i vidite AsQc i podižete do 40 000 sa UTG i dvojica agresivnih igrača vas zove sa button i BB pozicije. Na flopu dolazi QdJh7h i BB checkira.

Vi radite cbet do 90 000 i button, koji ima nešto više čipova od vas, zove. BB se baca i na turnu dolazi 8c. Vi radite check, a vaš protivnik ulaže 150 000. Vi zovete i na riveru dolazi 5s.

Vi opet radite check, a vaš protivnik ulaže 500 000 što mu ostavlja samo 140 000. Vi imate samo 569 000 čipova.

Pitanje!

Da li zovete, bacate ili idete all in? Ako zovete, koju ruku očekujete vidjeti od svog protivnika a da ju možete pobijediti? Ako odustanete, što mislite koju ruku on ima koja vas pobjeđuje. Što njegov ulog na riveru govori o njegovoj ruci? Zašto bi vas ostavio sa samo 3 BB? Da li bi on uložio toliko puno na bluff? Pretpostavimo da protivnika ne možete pročitati, na temelju čega definirate svoju odluku?

Što se zapravo dogodilo!

Na 2013 EPT London £50,000 buy-in Super High Roller, Tim Adams je bio u toj situaciji. Držao je AQ i trebao je platiti 500 000 na riveru.

Nakon nekog vremena razmišljanja, odlučio je zvati. Njegov protivnik, Patrik Antonius, okrenuo je KcTc. Kupovao je skalu. Adam je osvojio pot i podebljao svoj stack na preko 1 500 000.

Antonius je nekako ušao u novce i završio na 8. mjestu. Adams je završio 6. Turnir je osvojio Martin Finger za £821 000.

Što bi ste vi napravili u toj situaciji i zašto?

10 komentara

 1. damir napisao:

  na turnu jaki bet…80 % pota i stvar rijesena..u 90% slucajeva ce te kolat samo slabija dama ili jaci hend,svi ostali ozbiljni igraci ce se baciti,a ovakvom igrom,cek na turnu,pokazana je slabost i ponudjena mogucnost blefa….

  • poker holdem napisao:

   Da, to ovisi dosta i o levelu / buyinu

  • dario napisao:

   kako kazes u tih 90% slucajeva sto te calla netko na turnu ako betas jako, je slabiji (dobar igrac ce skuzit da je slabiji) ili jaci. Znaci uz pretpostavku da dobar igrac (sto pretpostavljamo pred final table) prisiljavamo sve slabije na fold a dobivamo samo call od jaceg. Cek je bas zato sto si rekao… zato da inducira blef od drawa i slabije ruke.

 2. dario napisao:

  Kad protivnij ovdje calla flop stavljam ga na KQ/Q10/109/ i sve kobmbinacije boja. Na tris i dva para ga ne stavljam jer je samo callao moj flop bet koji je vec sam po sebi dosta jak i protivnik to vidi i moze pretpostaviti da imam hand i da sam spreman za gruvanje (stoga bi on re-raisao u vecini slucajeva, pogotovo jer je drawy board i htio bi me na flopu grunut). Nakon checka na turnu callam sve betove jer underrepam svoj hand checkom i dajem mu mogucnost za blefanje, dok je na turnu dosla jedino skala sa 109, koja je manji dio njegovog rangea.

 3. Mikac napisao:

  MUDROSERI

 4. damir napisao:

  hm,ja u ovakvim situacijama dosta cesto na set samo kolam…nekad trebas preuzeti rizik…

 5. Marijo napisao:

  Prije flopa je malo igrao samo duplo od BB igrao bih prije flopa 65 000 na flopu bi igrao 90% pota ako ce to call – at onda igram turn all in ako ce foldat hvala na žetonima a ako ce me 3-betat na flopu onda sam ocito all in… sve u svemu mislim da je prije flopa raise pre malen i zbog njega je mogao ostati bez svih chipova imao je srece što gospodin nije pogodio skalu.

 6. Marijo napisao:

  Sve u svemu posto je ruka svakako lose odigrana vec od samog starta ja nebi platio river pošto je tu moglo biti i dva para i set i skala i svašta posto je raise prije flopa bio premalen i button je mogao uci u ruku na doslovno svašta.

Odgovori