Kako pobjediti vaše prijatelje u pokeru?

Iako je vrlo lijep osjećaj u online pokeru uzimati novac nekim nepoznatim ljudima koji sjede s druge strane žice i na drugom kraju svijeta, ali ima još bolji osjećaj, to je uzeti novac svojim prijateljima za poker stolom.

Ako ste pokeraš koji već solidno razumije igru, imate iza sebe odigran veliki broj ruku vjerojatno ste kilometrima ispred vaših prijatelja što se tiče Texas Hold’em strategije, ali to vam ne daje garanciju da ćete ih pobijedii u običnoj kućnoj partiji pokera. Iako imate i više iskustva, pročitali ste više knjiga i članaka ali ništa od toga vam neće biti od koristi ako ne prilagodite igru njihovom nivou.

Kućna partija

Kućna partija

Gotovo svaka kućna partija će imati određene tipove igrača i to otprilike ovakve:

  • Slučajni prolaznici
  • Početnici
  • Amateri
  • Amateri koji misle da su profesionalci

Ako želite biti onaj koji odlazi sa stola sa najvećim iznosom, postoje neke jednostavne upute kako igrati sa svakim od gore navedenih tipova igrača.

Igrač: Slučajni prolaznik

To je recimo prijatelj prijatelja, slučajno “zalutao” za stol. Ovakvi ljudi nikad prije nisu igrali poker, a kamoli kompleksnu igru poput Texas Hold’em-a. On ne zna pravila, nema pojma o čemu pričate i općenito nema blage veze što se događa za stolom. Ovakav igrač za stolom je zapravo opasnost, on je “nagazna mina”, totalno nepredvidljiv igrač. Iako ne biste trebali imati problema sa ovakvim igračem, ipak bi vas mogao “istresti iz gaća”. Ovakav igrač će ići all in sa najjačom rukom ili sa apsolutno ničim. Jer u dosta slučajeva ni on sam neće znati što ima u ruci, tako da nema šanse da ih vi pročitate.

Strategija: Izbjegavanje

Najbolji način da pobjedite pukog početnika? Izbjegajite ga. Neka ostali riskiraju sa njim, vi biste trebali imati laganiji posao da uzmete novac od drugih igrača.

Igrač: Početnik

Početnik zna pravila i par osnovnih stvari. Drži se osnovnih strategija, ako uopće poznaje ijednu. Skloni su i nerazumnom blefanju.

Strategija: Agresija

Najbolji način da pobjedite ovakvog igrača jest agresivna igra.Vaš cilj je da pokušate uzeti gotovo svaku ruku. A većina početnika će uvijek platiti samo da vidi flop ili iduću kartu u nadi da će nešto “ubosti”. Ali na veći ulog će redovito baciti karte. Ovakve igrače je relativno lako pročitati, kada imaju nešto obično ulažu prevelike iznose s obzirom na veličinu pot i blindova.

Igrač: Amater

Ako igrate sa istim igračim svaki tjedan, eventualno većina njih će od početnika “evoluirati” u amatere. Takvi igrači malo bolje poznaju igru, miješaju stil igre i čine manje pogrešaka od početnika. Pažljivo raspolažu chipovima i rijetko blefaju. Ali većina loše igra sa pozicije. Jedna stvar koju prečesto rade jest ako su ulagali prije flopa, nastave ulagati i poslije flopa iako ništa nisu “uboli”.  Continuation bet nije uvijek poželjan, ali oni će ga gotovo uvijek raditi.

Strategija: Agresija

Najbolje je amaterima pristupite na isti način kao i početnicima. Vršite pritisak i budite agresivni i oni će baciti većinu ruka.Ako slučajno odgovore na vašu agresiju, slobodno bacite karte ili ih kaznite ako imate jaku ruku.Ovakav igrač će kad-tad početi tiltati, jer kada god ima ruku koju želi odigrati vi ga natjerate da folda, a kada ima jako dobru ruku i raise-a, vi foldate. To će ga definitivno iznervirati.Ako amater pokaže snagu ranije, tj. odmah počne ulagati vjerojatno ima jaku ruku. Tada je najbolje foldati i pustiti da se bore između sebe.

Igrač: Amater koji misli da je profesionalac

Ovakvog igrača je relativno lako primjetiti, obično puno priča.

Znakovi koji ga odaju:

  • Priča kako je on dobar u pokeru
  • Jedva čeka situaciju da govori o omjerima koje ima, ili da računa izglede da mu izađe karta koja mu treba
  • Često upotrebljava neke poker izraze i termine

Strategija: Čekajte glup potez

Ovakvi igrači igraju gotovo isto kao i amateri ali uz par poboljšanja.Znaju povući dobar potez ili dobar blef, ali srećom za vas njihova igra nije na razini da to rade često. Osim ako ne držite najjaču ruku, kada ovi igrači igraju jak ulog koji vam smrdi na blef bolje je da foldate. Čekajte krivi potez u krivo vrijeme.

Odgovori