Kako se ponašati za poker stolom.

Većina igrača brzo nauči poker pravila; pravilo jednog čipa, ili verbalne izjave tijekom igre. Ipak ne pridržavaju se svi pravila, pogotovo kad netko ogovara druge igrače, one lošije, ili kad čujete ‘Nice hand’ a zapravo misli nešto drugo.

Poker

Maniri poker igrača
Koliko vam se puta dogodilo da igrač uzme čipove u svoju ruku, pređe rukom preko crte i napravi check ili samo zove. Što mislite o tome? Da li je ovaj potez dozvoljen?

Iako pravila variraju od sobe do sobe, na igračima je da li će ta pravila poštivati ili ne. Ponekad se na taj način može stvoriti prednost jer vidiš reakciju ostalih igrača, ali svakako nije etično. Recimo da pogodite set na flopu, ali je moguća boja i uzmete čipove u svoju ruku, a u istom trenutku vaš protivnik uzme još više čipova, kao da će napraviti raise. Naravno, vi se malo uplašite i napravite check kao i on za vama te pogodi boju na turnu. Svakako nije lijepo od njega, ali je dobio informaciju. Prije nego uložite čipove, dobro razmislite koliko će te uložiti i ne oklijevajte.

Full Tilt Poker Eureka kvalifikacije

Puno stvari koje dobri igrači rade su na bazi straha, te će to iskoristiti protiv neiskusnih igrača.

Vratimo se na pitanje. Trebali bi prvo razjasniti pravilo:’ Ako želite uložiti novac, svaki čip koji postavite u područje uloga (ili držite iznad tog područja) se smatra uloženim.’ Ovo u zagradi je vrlo bitno jer je to što većina radi. Uzme čipove, prijeđe rukom preko crte (u zraku) i vrati čipove natrag. ‘Forward motion‘ zahtjeva da ti čipovi budu uloženi.

Ok, sada će te reći da pravila variraju od sobe do sobe. Naravno, ali ovo je pravilo davno izmišljeno te ga se neki pridržavaju a neki ne.

Druga stvar koju morate znati je da nemaju svi stolovi područje uloga i na takvim stolovima je teško odrediti pravilo. Uglavnom je pravilo da su čipovi uloženi kad dotaknu stol.

Ako ne znate što radite, najavite svoju potez riječima. Ovakvi potezi vam dugoročno ne mogu naštetiti, ali kad god se dogode stvaraju nervozu i nelagodu vama kao igraču kojem se to dogodilo.

Budite pošteni prema sebi i biti će te sretni na stolu, a moguće je da će te upoznati puno prijatelja.

1 Comment

  1. Miroslav napisao:

    Super su jebiga baš sam ljubomoran, igrati se putovati i zarađivati za život na takav način je san…

Odgovori