Koji su to turniri koje igrače žele osvojiti?

Prije nekoliko godina, najprestižniji turnir je bio World Series Of Poker Main Event. Njega svaki igrač želi osvojiti. Nakon njega su dolazili bilo koji turniri iz WSOP serijala. Što više narukvica skupite to ste cjenjeniji igrač.

Danas, kada imamo više od 50 WSOP turnira na kojima se može uzeti narukvica, te stotinu drugih Main Evenata, onakva raspodjela važnosti turnira više nije moguća. WSOP Main Event je i dalje ostao najprestižniji, ali zato nekoliko se drugih turnira uvuklo na listu najcjenjenijih.

5. World Series Of Poker Europe Main Event

World Series of Poker Europe je relativno nova serija turnira, ali je vrlo brzo postala jedna od najcjenjenijih titula zahvaljujući WSOP brendu. Svake godine na WSOPE sudjeluje sve više igrača iz svih dijelova svijeta.

4. EPT Grand Finale

European Poker Tour je postao najpopularniji poker serijal na svijetu, a Grand Finale je kruna na cijelu sezonu. Buy in je 10 000€ što ga stavlja na ovu četvrtu poziciji. Neki žale što nije i veći buy in.

3. Aussie Millions

Aussie Millions je s nama već duže vrijeme, od 1990. Vjerojatno svi igrači poznaju taj brend te putuju u Australiju početkom godine.

2. WPT Championship

WPT Championship je jedini važniji turnir koji ima buy in veći od $10 000, i zahvaljujući tome, broj igrača nije velik. Osvajanje ovog turnira je puno cjenjenije od osvajanja bilo kojeg drugog WPT turnira.

1. World Series of Poker Main Event

WSOP Main Event je i dalje top destinacija i želja svakog poker igrača, bio on profesionalac ili amater. Niti jedan turnir na svijetu se ne cijeni kao WSOP. S razlogom je na prvom mjestu.

Peter Eastgate

Peter Eastgate

Odgovori