Maven nagrade: Isticanje pokerašica (istaknute pokerpice)

Žene se mogu pronaći bilo gdje u pokeru: krenuvši od profesionalnih igračica, voditeljica poker soba, turnirskih direktorica, industrijskih voditeljica i drugo. Žene privlače pozornost svojih vršnjaka diljem svijeta, te i dalje raste koknurencija i ugled kako više žena dolazi u igru

romaneli

Maven nagrade se dodjeljuju ženama za priznanje i ohrabrenje njihovim ciljevima i dostignućima, dodjeljuju se onima koji su se pokazali posebno inovativno, talentirano i revolucionarno.

“Htjela sam napraviti nešto kako bi pogurnula poker industriju da započme razmišljati više o ženama koje igraju” rekla je Maryann Morrison, uređivačka voditeljica “Women Poker Player” i kreatorica Maven nagrada.

Maven nagrade pokrivaju sva područja u ženskom pokeru te su nominacije dobivane javnim glasovima. Otvaranjem nominacija javnim glasovanjem nasuprot grupi sudaca koji odlučuju, ne samo da izbjegava sponzorske probleme, nego dopušta javnim glasačima da glasaju temeljem vlastitih kriterija, te tako daju svoj glas onima za koje misle da stvarno zaslužuju priznanje.

Glasovi su nakon toga prebrojani te prve tri osobe iz svake kategorije idu dalje za konačne nominacije. Opet je na javnosti da glasuju za svoje favorite u kategorijama kao što su: najveća inspiracija, ženska prijateljska poker soba i igračica godine, te druge kategorije.

Vanessa Rousso

Vanessa Rousso

Oko 12.000 glasova je prebrojano u prvim dodjelama Maven nagrada, gdje je većina glasala za Vanessa RoussoIgračica godine.

Vanessa Rousso je profesionalni poker igrač, te je zaradila preko 3,5 miliona $ od početka svoje poker karijera 2006. godine, tako je i sponzorirana od strane PokerStars sobe, te se ubraja u najbolje pokerašice svih vremena.

“Ponosna sam na dobivenu nagradu, te podržavam rast ženske populacije u pokeru, jako mi je drago da sam pokazala da se radom i upornošću može uspjeti.” bile su riječi Vanesse.

Dvije popularne nagrade za Najbolju Seriju Turnira i Najbolji Ženski Događaj ide Wordl Series of Poker-u ( WSOP-u ). WSOP dovodi žensku populaciju u poker scenu jos davne 1977. godine kada su prve žene ušle u 100$ Seven Card Stud igru, no jako malen broj ženskih učesnika. Danas je naraslo preko 1,000 igračica u 1,000$ No Limit Holdem-u.

Nagradu za Najbolji uzor svojila je Jennifer Harman Traniello, sa pokerom je započela jako mlada, te u profesionalni poker usla sa 21. godinom, tada je i osvojila prvu narukvicu na WSOP-u 2000. godine u No Limit Deuce to Seven Lowball događaju te drugu 2002. godine na 5,000$ Limit Holdem događaju. 2004. godine je morala odstupiti od pokera na jedno vrijeme jer je išla na presađivanje drugog bubrega. Što ju je dovelo do toga da napravi CODACreating Organ Donor Awareness ( Stvaranje svijesti donatorima organa ), neprofitna organizacija koja skuplja novac za slučajeve kao njezin. Harman je od tada organizirala nekoliko dobrotvornih turnira. “Zahvalna sam na podršci svih glasača.” rekla je Jennifer.

Drugu Humanitarnu nagradu dobila je osoba koja je pokazala primjeran dobrotvorni rad i pokazala dobar duh. Nagradu je osvojila igračica Liz Lieu, ona je ikona u poker sceni te se ističe u igri sa takom elegancijom i jako smirenom osobnošču. Ambasadorica je za žene i  ženskog načina poker života.

Konačna lista pobjednika u svim kategorijama:

Najbolji uzor za žene
Jennifer Harman

Nagrada za Nadahnuća
Linda Johnson

Ženski prijateljska poker stranica
PokerStars

Ženski prijateljska poker soba
Venecijanski Las Vegas

Najbolja serija turnira
World Series of Poker

Najbolji Ženkski Poker turnir
WSOP Ženski događaj

Najprivlačniji marketing kampanija za Žene
Big Slick Poker Boot Camp

Omiljeni Blogger ili Poker pisac
Katie Dozier

Humanitarna nagrada
Liz Lieu

Najviše se ističe izvedba
Annette Obrestad

Top Media osobnosti
Kara Scott

Dolazeći igrači
Vanessa Selbst

Igrač godine
Vanessa Rousso

2 komentara

  1. Root napisao:

    ova Harman bi već jednom mogla napraviti frizuru

  2. DadoCRO napisao:

    hahaha… a jeeeeeeeeeeebigaaaaaaaaaaa… XD

Odgovori