Microgaming mjenja politiku oko rake-a da privuče “ribe”

Popularni Microgaming Network na kojem se nalazi i u Hrvatskoj popularni unibet poker će pokušati motivirati igrače da bacaju više čipova u pot kako bi igru učinili atraktivnijom uopće a pogotovo za počenike. Za izračune će se primjenjivati “metoda težine sudjelovanja” (weighted contribution) umjesto dosadašnje “metode sudjelovanja” (contributed). U metodi sudjelovanja se nije mjerila “težina” čipova nego je bilo dovoljno da igrač sudjeluje u potu sa bilo kojim iznosom, čak sa samo jednim big blindom. Ako je više igrača bilo u potu sa mnogo većim iznosima ili čak all-in, ovaj igrač koji sudjeluje u istom potu samo sa jednim big blindom bi dobio isti broj bodova kao i ovi ostali koji pridonose puno više. To naravno otvara prostor i pogoduje vrlo tight igračima koji tako samo ciljaju na to da akumuliraju rake poene bez bez investiranja.

U Microgamingovu izvješću za novinara stoji: Weighted contribution metoda je slična kao contribution metoda samo što sada omogućuje pravedno raspodjelu rake bodova ovisno o količini čipova s kojim igrači sudjeluju u potu. To znači da tu agresivni igrači dolaze na svoje a lose agresivnim igračima to pogotovo pogoduje zato jer oni ovako i onako najviše riskiraju i sudjeluju u igri.

Razgovarao sam sa nekim poker managerima iz Unibet-a i kažu kako je ta metoda 100% točna i kako će poboljšati samu igru jer će se smanjiti broj grindera i sharkova. Što više otvara mogućnost i početnicima jer neće više biti teško naći stol sa malo opuštenijom igrom.

Još dvije sobe na Microgaming mreži su Ladbrokes Poker i Cool Hand Poker koji je već od samog početka orjetniran svojim posebnim stolovima samo na “ribe” (fish) igrače početnike.

Odgovori