Naj poker ruke – ‘tko folda magarac’

Poker

U ovom članku ćemo reći ponešto o naj rukama u pokeru. Neke od ruku koje će te vidjeti su ili najbolje odigrane, ili najgluplje odigrane. Ispod svakog videa će biti kratki komentar, a vi možete u komentaru napisati što vi mislite. Uživajte.

Negreanu vs Farha

Da li bi ste vi odigrali kao i Farha? On je prije flopa platio raise i re raise sa 92 u piku. Daniel je prvi napravio raise sa 98 u srcu. Uložio je 1500. Nakon njega je Harrison napravio re raise do 4000. Svatko normalan bi foldao sve osim QQ, KK, AA. Farha je na button poziciji i platio je vrlo vjerojatno samo zbog toga. Na flopu su checkirali do Farhe koji je uložio 1000 na moguću boju i skalu. Negreanu je možda ovdje napravio prvu grešku, samo je zvao. Znamo da nema puno čipova, pa je zbog toga možda greška. Harrison je platio. Izlazi K i Negreanu ulaže 2000, Harrison baca karte, ali Farha plaća. Na riveru dolazi 5, koja je uparila karte i stavila 3 od boje. Farha je dobio boju te je uložio all in. Negreanu baca. Po meni jedina greška je bila check / call na flopu.

Brunson vs Elezra

U ovoj igri vidimo prilično dobru zamku koju je Brunson pripremio za Elezru. Sreća je bila ta koja je okrenula još jednu damu na turnu i dala Brunsonu ‘nuts’. Za razliku od prošlog videa, karte su se poduplale na turnu, i tada nije bilo straha za Brunsona da Elezra možda čeka boju, jer i da mu dođe, full house je uvijek jači. Brunson je dva puta napravio check. Na flopu je to bio check / raise, a turnu check / check, i na riveru check / raise. Elezra je imao tri dame, ali s slabim kickerom, dvojkom. Po igri se moglo zaključiti da Brunson najmanje ima Q ili QA, KK ili AA. Teško da bi odigralo bilo koju drugu kartu drugačije, naravno, osim seta koji je zapravo i imao. Po mojem mišljenju, Elezra nije trebao zvati na riveru.

Johnny Chan

U ovom video možete vidjeti koliko iskustvo znači u pokeru. Chan je imao AA i sve je dobro napravio prije flopa. Raise i dva igrača su ga zvali. Hachem je imao KQ, a Seed 66. Ne možemo ih kriviti što su to zvali. Flop dolazi 6JJ. Seed ima najjaču kombinaciju u tom trenutku. Hachem i Seed rade check, ali Chan je zadnji na potezu, no i on radi check, i tako na turnu. Zaista fenomenalno od njega. Na riveru Seed ulaže, a Chan radi instant fold. To je iskustvo prijatelji.

Romanello vs Gellar

A što reći. Čovjek je osjetio da je slabiji sa full house. JJJTT vs KKKTT. Ovo je ono što ja zovem trenutak koji igrač osjeti ili ne osjeti. Naravno, veliki utjecaj je imala i igra prije flopa. Geller je napravio raise prije flopa, što je omogućilo Romanellu da dobro prosudi i baci svoje karte. No što bi se dogodilo da mu Geller nije rekao da će mu pokazati karte. Da li je Gellerova priča potaknula Romanella na razmišljanje? Čekamo vaše komentare.

Phil Ivey bacio boju

Da se malo nasmijete. Phil Ivey je bacio ruku koja bi mu donijela pot, i to nakon showdowna.

Odgovori