Nguyen “The Master” – prevarant?

U zadnje vrijeme dosta često se spominje njegovo ime: Nguyen “The Master”. U većini slučajeva dosta u pozitivnom smislu povezivajući njegovo ime s dobrim rezultatima osobitno četvrtim mjestom u Londonu na WSOPE-u u PL Omaha/Hold’em Event-u.

No unatoč dobrim rezultatima sve više igrača sumnja u njegov način igre, odnosno fair play!
Činjenica je da je Nguyen ostvario ono što se zove “američki san” došavši u SAD iz izbjegličkog logora davne 1978 g. za vrijeme američko-vijetnamoskog rata. Sve do danas osvojio je čak šest WSOP-a i ukupno preko 9 milijuna dolara. No to je samo ona dobra strana, poznata svima nama. Postoji i ona druga, kako mnogi kažu prevarantska strana “The Master”-a.

Kako to sve funcionira sa prevarama? Jednostavno je, iako do sad nepotvrđeno, Nguyen u svojim sunarodnjacima na mnogim turnirima ima partnere koje on sam u slučaju dobitka nagrada redovno isplaćuje. I to je ona greška koja ga dovela do svih ovih optužbi. Nagrađujući svoje “zemljake” mnogi igrači zapitali su se dali je to sve u skladu “fair play” ponašanja ili to sve ukazuje na onu “prljavu” stranu Nguyen-a.

To nije sve. Kako mnogi igrači sad već javno pričaju o tome, sve to ide tako daleko da dovodi do Chip-Dumping-a, signaliziranja i još mnogo drugih oblika prijevare. Tako su njegovi igrači, koji bi bili blizu ispadanja svoje čipove uzimali i davali “The Master”-u. No postoje li dokazi za sve ovo? Na jednom turniru Nguyen je kao i obično uzeo jednu hotelsku sobu u kojoj su bili nazočni mnogi od njegovih “partnera”. Sve se odvijalo u mirnoj i slavljeničkoj atmosferi gjde su svi sami sebi pripremali jelo i piće.

Kako se izgleda malo više popilo i veselilo u jednom trenutku buknuo je požar te je odmah pozvana vatrogasna služba i tu je otkrivena cijela pozadina navodnih prijevara. Vatrogasci su naime u samoj sobi našli dosta čipova koji su prethodno bili korišteni na turniru. Svi ti čipovi bili su upravo namijenjeni “The Master”-u.

Odgovori