Odustati ili nastaviti?

Svatko tko igra poker zna da uvijek dođe trenutak u kojem mora odlučiti sam odustati ili nastaviti. Tko ga propusti, može izgubiti više novaca nego što mu je drago. Ovo naravno ne vrijedi za turnire ili Sit-n-Go-s, nego samo za Cash Games. Nažalost, taj trenutak je vrlo teško prepoznati kada ste u igri. Tu je potrebna dobra koncentracija, promatranje protivnika, stalna pažnja. Mnogim igračima je teško odvojit se od igre za čas i provjeriti svoje trebutno stanje i odlučiti kako dalje te nebi li bilo bolje odustati.

Igrači koji ne nalaze kraj ili ignoriraju upozorenja kao što su umor, brojne greške ili stalno gubljenje ruku, brzo se moraju suočiti s činjenicom da su izgubili novac koji bi jos uvijek imali, da su na vrijeme napustili stol.

Odlučiti se napustiti stol u pravom trenutku je često teško. Ali sa iskustvom, objektivnom analizom te sebi nametnutim ciljevima i granicama moguće je prilično dobro izabrat pravo vrijeme.
Za online poker stolovim rijetko se nalaze isti igrači duže vrijeme tako da za stolom za kojim ste vi vodili prije nekoliko minuta kroz promjenu nekoliko igrača odjednom se možete naći u situaciji da gubite tlo pod nogama.

U ovom trenutku sigurno nije najgora stvar obustavit većinu aktivnosti. Ako želite, i imate dovoljno discipline, možete nastaviti plaćati uloge i za taj mali ulog od drugih, trenutno boljih igrača možete nešto i naučiti, što je lakše kada ste dio igre koju samo i igrate tj. u ovom slučaju promatrate. Druga opcija je da napustite trenutni i tražite drugi stol.

Malo teže je kad ste odigrali dobre poteze tijekom dužeg perioda. Čak i ako to stanje traje nekoliko dana,imajte stalno na umu da to nije trajno, te da je pitanje samo vremena kada ćete opet izgubiti. Tako da bi prije svake partije trebali razmislit gdje da si sami postavite granicu. Ovisno od Buy-In-u možete si sami postaviti granicu igranja otprilike kod 40% na dobitku i 30% na gubitku.

Druga mogućnost je takozvano vremensko ograničenje. Neki igrači smatraju korisno da unaprijed odrede vrijeme koliko dugo će igrati i završavaju partiju čim prođe njihovo unaprijed određeno vrijeme koje žele provesti za stolom. Na kraju jedna bitna činjenica kada napustiti stol jest ta da primjetite da ste počeli biti skloni pogreškama koje su neprihvatljive čak i za same početnike.

Odgovori