Omaha nije Texas Hold’em

Dok se novi igrači prodružuju igri, mnogi od starijih i iskusnijih igrača pokušava se prebaciti na neku drugu igru. Neki od Limit Hold’em igrača se prebacuju na no limit Hold’em i malo od njih pokušavaju igrato Omahu. Njihova mana je ta što misle da mogu pobijediti u Omahi koristeći Hold’em strategiju.

Omaha možda izgleda kao Hold’em jer se igra sa 5 karata, ali tu ta sličnost i prestaje. U Hold’em pokeru, možeš koristiti bilo kojih 5 karata radeći sebi pravu kombinaciju. U Omahi moraš koristiti samo dvije karte iz svoje ruke i tri zajedničke karte.

Početne ruke

U Omahi dobijete četiri karte u ruku, za razliku od Hold’ema gdje dobijete dvije. Neki igrači mogu misliti da im ovo omogućava da imaju više kombinacija, ali to nije istina. Naime imate samo 6 kombinacija. Ako imate ABCD karte u ruci, vaše su kombinacije AB CD AC BD AD BC.

Sa svim tim početnim kombinacijama, igrači Hold’ema misle da im to daje više mogućih ruku. Morate zapamtiti da svaki od vaših suparnika također ima 6 mogućih kombinacija, tako da ako igrate protiv 9 ljudi, vi imate 6 kombinacija protiv 54 kombinacija. To znači da morate biti više selektivni što se tiče odabira početnih karata.

Veliki parovi rijetko dobivaju.

Jedna od većih pogrešaka je da igrači povećavaju uloge samo sa velikim parom. Dok je to dobra karta u Hold’emu, u Omahi baš i nije. Omaha je više igra u kojoj dominiraju skale, boje i full hausevi.

Podizanje uloga sa pozicija ne igra veliku ulogu

U Hold’emu možete ponekad povećati ulog sa kasne pozicije i osvojiti pot kada svi odustanu. U Omahi obično imate više igrača u igri koji čekaju da vide flop. To znači da Vam povećanje uloga sa kasne pozicije neće pomoći. Svaki igrač, držeći 4 karte u ruci, imati će neki razlog vidjeti flop.

Nuts osvaja

U Hold’emu rijetko se događa da igrač ima nuts poslije rivera, ali u Omahi je to učestali događaj. Ako nemate mogućnost dobiti nuts nakon flopa, obično imate druge najbolje karte ili čak treće. U Omahi Vam treba 16 ili 20 karata da ostanete u igri nakon flopa. U većini slučajeva morati čete pokazati karte da biste osvojili pot. Zbog puno mogućnosti nakon flopa, ne želite igrati sporo i dati svom protivniku šansu da Vas nadjača.

Više Bad Beatova

Kako više igrača ostaje u igri, pot može biti velik, ali i jako puno bad beatova se događa. Morate biti hrabri da biste igrali ovu igru. Ako želite biti pobjednik, morate naučiti igrati Omahu pravilno. Ne možete biti pobjednik koristeći Hold’em strategiju.

Omaha nije Hold’em.

  Početne karte za Omahu 

 1. AAKK
 2. AAQQ
 3. AAJJ
 4. AATT
 5. AAKQ
 6. AAQJ
 7. AAAT
 8. AKJ10
 9. AKQJ
 10. AKQT

4 komentara

 1. Root napisao:

  aha zato ja stalno gubim u omahi

 2. isus napisao:

  hah, da ljudi svi čekaju te ruke, nikad nebi vidjeli flop ;)

 3. mate napisao:

  u omahi se nemogu cekati te ruke ,ja sam odigra par turnira do kraja da ih uopce nebi vidija,trebaju se igrati ulazi u skale,boje i full, ako te folp ne pogodi…bacaj karte.. osima ako imas ulaz u boju ili skalu a i onda te u masu slucajv naguzi full, ruku se ne isplati igrat ako nemas najmanj 2 para na folpu, igra je zakon puno napetija od holdema samim tim sto u vecini ruku imas nesto samo treba ostat ladne glave i pazit hehe pogotovo ako ste navikli na holdem, preporucam na hero pokeru svaki dan u 1 ujutro ima 200$ freeroll omaha pot limit, cca 4000 ljudi, u prvih sat vremena ostane 1000, u drugih sat 100 i treci top 10, placa se top 24 mjesta

Odgovori