Optimal Payments kupuje Skrill

‘Online novčanik’, ako ga možemo tako nazvati, Optimal Payment je poslao ponudu za kupnju Sentinel Topco Limited kompanije, a među njima je i Skrill, kao najpoznatiji ‘online novčanik’.

Ono što spada pod ugovor o kupnji je dosta komplicirano, no u najkraćim crtama, Optimal želi otkupiti sve dionice Skrilla za 720 milijuna eura kao i 37 493 053 normalnih dionica koje bi kupili nakon završetka kupnje prethodne stavke.

Sentinel bi na kraju ipak i dobio nešto dionica pod svoje ime, oko 7.9%, jer bi se zapravo te dvije kompanije spojile u jednu, bar kako sad stvari stoje.

U objavi koju su dali, Optimal kaže kako će ova promjena dovesti do vodećeg servisa za plaćanje kao i ‘online novčanika’ koji će imati utjecajan na internacionalnoj razini. Također su dodali kako će ova promjena imati veliko značenje za online plaćanje u kockarskom svijetu (poker, casino…)

Cijela ova kupoprodaja bi se trebala završiti u 3/4 2015 godine, a promjena je oduševila gotovo sve.

Joel Leonoff, predsjednik i glavni izvršni direktor Optimal Paymentsa kaže: ‘U zadnjih 4 godine smo uspješno rasli u poslovanju i zaradi. Profitirali smo i mi i kupci naših dionica. Cijeli taj rast rezultat je naše strategije organskog rasta. Kupnja Skrilla bi kreirala veliku prednost nad ostatkom tržišta, ali bi također svima učinili uslugu prilikom kupnje i prodaje putem Skrilla. Veoma smo uzbuđeni zbog budućeg poslovanja.

Optimal je također objavio rezultate poslovanja, pa se tako mogu pohvaliti porastom od 44% u odnosu na prošlu godinu.

Biti će zanimljivo pričekati i vidjeti kakve će se točno promijene još dogoditi u cijelom ovom procesu.

Odgovori