Osmogodišnjak osvojio pola milijuna dolara igrajući online poker?

Postoji jedno pitanje na koje svatko želi znati odgovor, a to je da li je osam godina star dječak doista osvojio online poker turnir? Iako ova vijest zvuči stvarno ludo, osmogodišnji dječak iz Indije navodno je osvojio pobjednički iznos od pola milijuna dolara( 22, 912, 500. 38 indijskih rupija) u online poker igri. Ime ovog genijalnog dječaka je Aashish Nanak. Međutim, njegov slučaj sada se nalazi pred sudom u New Delhiju jer web stranica na kojoj je dječak pobijedio, navodno, odbija isplatiti novac zbog malodobnosti.

Dječakova obitelj tvrdi “da niti u jednom trenutku nije bilo navedeno da Aashish ne može sudjelovati u igri” i da je zapravo bio prozvan’ littlepokerwizard” od strane osoblja na toj web stranici, koji su bili svjesni njegove dobi.

Dvanaesteročlana obitelj Nanak iz Chandigarha već je ranije znala da njihov sin ima posebni dar nakon što je Aashish počeo pokazivat zanimanje za računalima u dobi od samo tri godine.

Navodno ga je u svijet računala uvela njegova majka, koja bi ga posjela ispred kompjutera da gleda crtani filma kako bi ga utihnula i zaokupirala, dok bi ona otišla na posao u hotel u kojem je radila kao čistačica.

Aashish je tada počeo pristupati internetu, a vlasnici hotela uočili su njegov jedinstveni talent za računalima i obratili su mu se za savjet o tome kako oglašavati svoj hotel online. Ovako je to Aashishova majka objasnila: “Aash je oduvijek volio internet i računala te je dizajnirao vlastitu web stranicu s nepune četiri godine. On je vrlo pametan dječak.”

Međutim, ono što zaista izazvalo buru jest to da je Aashish počeo pokazivat zanimanje za online poker u dobi od samo šest godina, te je imao neke manje dobitke prije nego što je zaradio nevjerojatnih $ 500,000 na online poker turniru.

Čini se da je Aashishov ujak imao također utjecaj za taj neobični dječiji hobij jer mu je on kreirao akaunt na kojem je dječak počeo igrati.

Ako bi sud presudio u dječakovu korist Nanakovi bi u Indiji postali pravi mali bogataši.  Kao što je njihov odvjetnik objasnio: “S obzirom da je prosječna plaća u Indiji oko 79,735.50 na godinu –to je 1.740 $, Nanakovi  bi bili zaista vrlo imućni.”

1 Comment

  1. poker strategije napisao:

    Ne vjerujem baš u članak.Osim ako je dečko stvarno genijalac (govorim o onim rijetkima u svijetu,kakvih ima možda nekoliko),mislim da mozak osmogodišnjaka jednostavno nije dovoljno razvijen.

Odgovori