Party Poker izmjene u klakulaciji rejka

Kolovoz (August) 24, 2011 Party Poker je prešao sa “Dealt” metote u “Weighted” kako bi pravednije izračunavao sudjelovanje u rejku pojedinog igrača za cash stolovima.

Iako Party Poker nema klasični rakeback bonus program za igrače igrači ipak imaju velike koristi jer igrajuči rade rejk kojem se po tome dodjeljuju Party Poker Points (poeni) koje zatim igrači mogu koristiti u razmjenu za cash, ulaze na turnire, ulaze na live evente, bonuse i ostale pogodnosti.

partypoker update

PartyPoker update

Odprilke na početku svog VIP statusa Party Poker, igračima daje 2 Party poena za svaki $1 u rejku koji generiraju, po starom modelu je bilo bitno jedino da li su podjeljene karte nekom igraču i da li je barem minimalno sudjelovao u potu. No sada po “Weighted” metodi, igrči koji stave više novca u pot će zarađivati puno veći rejk i parti poene. Ovdje imamo primjer:

Primjer #1, “Dealt” metoda: 5 igrača je dobilo karte i trojica foldaju. Preostala dvojica igrača završe u allin-u i naprave $200 pot sa $3 u rejku. Smatra se da je svaki igrač napravio $.60 u rejku i nagrađen je sa 1.2 Party poena svaki od 5 igrača.

Primjer #2, “Weighted” metoda: Sve je isto kao u primjeru #1 no ovaj puta samo igrači koji su uložili novac u pot se smatraju onima koji su pridonjeli i rejku. Znači u ovom slučaju dva igrača koja su ostala u allin-u dobivaju $1.50 rejka i bit će im pridodano 3 Party poena obojici, dok ostala tri igrača neće dobiti ništa.

Očito da je promjena u “Weighted” dizajnirana da nagradi loose igru i igrače i da potakne akciju kako bi se grinderi stavili pod kontrolu, a više agresivni igrači profitirali od svoje igre, no to će naštetiti vrlo tight igračima, što je dobro jer oni su ubojstvo za online igru, osim toga to je dobra stvar da se privuče više “fish-eva” na poker sobu!

Party Poker će također napraviti neke korekcije u svojoj rejk strukturi, spušta se maximum rejk sa $15/$30 dolje na $3/$6! Sve ispod $3/$6 će ostati isto.

Bacite pogled na Maximum Rake za High, Mid, Low, i Micro-stakes igre kod Party Poker-a:

* High Stakes — $3 at $300
* Mid-Stakes — $3 at $60
* Low Stakes — $1 at $20
* Micro-Stakes — $.50 at $10

Možete pogledati kompletni breakdown od Party Poker rake strukture na ovoj stranici: Party Poker Rake
Napomena: Ako već nemate Party Poker preuzmite ga ovdje prilikom uplate možete koristiti bonus code: THPKR i time ostvarujete pravo na 100% sve do $500 bonusa na prvu uplatu.

Odgovori