Pet pravila kako upravljati svojim bankroll-om

Mnogi igrači, čak i oni iskusniji, unište vlastiti bankroll(kolicina novca koju je igrač spreman uloziti u poker) u nekoliko pogrešno ili nesretno odigranih djeljenja, bacajući tako tjedne i tjedne postepene, strpljive izgradnje svog bankroll-a. Da se to ne bi dogodilo potrebno je slijediti nekoliko jednostavnih pravila

1. Igrati unutar bankroll-a

Temeljni koncept je igrati poštivajuci vlastiti bankroll. Morate zamisliti da, online, ste vi sa svojim roll-om koji je konačan, protiv ostatka svijeta koji ima beskonačan roll. Znači iako je vaš bankroll ograničen, mora biti dovoljno velik da bi izgledao kao da je beskonačan. Jednostavno rečeno ne smijete uči na jedan stol sa više od 1 do 2% vašeg ukupnog novca sa kojim raspolažete za igru. Na primjer, ako imate 100 eura bankroll-a i želite se upisati u jedan MTT, buy-in ne bi smio prekoračiti 2 eura.

2. Ne kontrolirajte neprestano stanje vaseg poker računa

Ako stalno gledate u kasu i uviđate da vaš bankroll raste, pasti će te u iskušenje da uložite više od dozvoljenog jer će te se osjećati jaki i uspješni. Ako pak bankroll opada osjećati će te se vrlo loše a to će utjecati negativno na vašu igru. Prema tome u oba slučaja vaš bankroll će biti u opasnosti.

3. Igrati ozbiljno

Svaka pogreška, pa i najmanja će vas koštati novca. Što više gubite zahvaljujući vašim greškama to će te teže postati profitabilni. Da bi ste izbjegli pogreške treba smanjiti na minimum moguće distrakcije (vanjske smetnje koje vas mogu omesti u koncentraciji na igru). Ugasite televizor, muziku, ne razgovarajte sa ukućanima i slično. Naravno neke osobe će moći zadržati maksimalnu koncentraciju unatoć buci oko njih a neki bi se morali zatvoriti u hiperbaricnu komoru.

4. Obratiti pozornost na ljudske potrebe

Ako se ne osjecate najbolje, igracete lose.Obratite pozornost na:

a) ishranu – nemojte jesti niti previše jer će te biti pospani i spori u reakcijama, niti premalo jer će te biti gladni i misliti će te samo na hranu.

b) udobnost – koristite udobne stolice, dobar monitor i smjestite se najudobnije sto možete.

c) mentalne distrakcije – ako imate probleme i vaše misli odlutaju na njih ili ste jednostavno umorni i ispražnjeni, ugasite kompjuter i otiđite spavati. Vas bankroll ce se osjecati bolje.

5. Ugasiti sve ako ste u tilt-u

Tilt je ubojica broj 1 vašeg bankroll-a. Tilt može biti uzrokovan svim gore navedenim faktorima ali i jednim običnim bad beat-om. Tilt može učiniti da i najbolji i najodmjereniji igrač upadne u seriju smješnih rais-ova, call-ova i allin-ova.

Kad uvidite i najmanji znak tilt-a trenutak je da iziđete iz igre i da odete raditi nešto drugo. Poker će biti još uvijek ondje kad se vratite, a time će te i spasiti svoj bankroll.

Odgovori