Phil Hellmuth osvojio 12. narukvicu

U nedjelju se igrao zadnji dan 18. turnira na World Series Of Poker turniru. Bio je to $2,500 Seven Card Razz turnir na kojem je došlo do pothvata kojeg se očekivalo još prošle godine. Phil Hellmuth je osvojio svoju 12. narukvicu.

Phil Hellmuth309 igrača počelo je ovaj turnir, a finalni stol je bio zaista jak. Na njemu je bilo 6 WSOP pobjednika, a među njima su Phil Hellmuth, Brandon Cantu, Barry Greenstein i Don Zewin koji je bio treći u poznatom finalu 1989 iza Johnny Chana i Helmutha.

Prošle godine je Hellmuth bio jako blizu osvajanja narukvice. Tri druga mjesta nisu loš rezultat, ali pitanje je bilo kada će opet imati priliku osvojiti narukvicu. Odgovor smo dobili u nedjelju. Hellmuth je pokazao zašto je jedan od najboljih igrača današnjice. Pobijedio je 308 igrača, te je ostao sam na vrhu, ponosno podižući narukvicu, a niti osvojen iznos od $182 793 mu neće naškoditi.

Osvojivši dvanaestu WSOP narukvicu, postavio je rekord, jer to još nikom na svijetu nije uspjelo. Doyle Brunson i Johnny Chan su sada iza njega sa 10 narukvica, a znajući da Phil ima 47 godina, možemo reći kako je brojka od 12 narukvica samo trenutna, te da će ih osvojiti još nekoliko.

Ovo je prva narukvica koju je Phil Hellmuth osvojio izvan Hold’em igre. Prethodnih 11 je osvojio u nekoj od varijanti Hold’em igre, bilo to Pot Limit, No Limit ili Limit. Znajući to, ova narukvica dobiva na težini, a možemo očekivati još koju do kraja ove serije turnira.

Phil Hellmuth je pobijedio, svi drugi su izgubili. Planet Hellmuth može mirno živjeti još neko vrijeme.

Odgovori