Početne ruke za Pot Limit Omaha igru

Bez obzira na vaš stil igre, uspjeh u Pot Limit Omaha igri uvelike ovisi o vašim početnim rukama. Na početku dobijete 4 karte i morate ih odigrati najbolje moguće, s najvećom vjerojatnošću dobitka. Ukoliko nemate ulaz u boju, skalu ili slično, nemojte niti igrati.

1. A-A-K-K 11. K-Q-J-T 21. Q-Q-A-K
2. A-A-J-T 12. K-K-T-T 22. Q-Q-A-J
3. A-A-Q-Q 13. K-K-A-Q 23. Q-Q-A-T
4. A-A-J-J 14. K-K-A-J 24. Q-Q-K-J
5. A-A-T-T 15. K-K-A-T 25. Q-Q-K-T
6. A-A-9-9 16. K-K-Q-J 26. Q-Q-J-T
7. A-A-x-x 17. K-K-Q-T 27. Q-Q-J-9
8. J-T-9-8 18. K-K-J-T 28. Q-Q-9-9
9. K-K-Q-Q 19. Q-Q-J-J 29. J-J-T-T
10. K-K-J-J 20. Q-Q-T-T 30. J-J-T-9

Ove karte moraju biti double suited

U Hold’em igri visoki parovi još uvijek imaju veliku vjerojatnost dobitka. Razlika je što trebate imati još mogućnosti dobitka jače kombinacije u Omahi.

AAJT double suited je druga najbolja kombinacija. Imate puno mogućnosti dobivanja skale ili boje.

Bitno je shvatiti koliko su jake početne karte u Omahi.AAKK double suited, koja je najbolja kombinacija ima mogućnost dobitka 33% u odnosu na drugu najbolju kombinaciju, AATJ double suited. U Omahi su puno manje razlike u odnosu na Hold’em

Ukoliko usporedite AAKK DS protiv KKJJ DS, prva ruka ima 69% šanse za pobjedom.

Teško da će jedan igrač imati veliku prednost u Omahi. Vrlo rijetko će te imati preko 60% mogućnosti dobitka, i to samo u Heads Up borbi. Moguće je pobijediti u igri, ali čak i oni najuspješniji igrači će imati velike uspone i padove.

Bitno je razumjeti varijance u Omahi. Recimo da u Hold’em igri idete all in sa AK a vaš protivnik ima QT. Iako je vaša ruka jača, protivnik će dobiti u 34% slučajeva.

U Omahi je teško pogoditi flop koji vam daje više od 60% za pobjedu. Jednostavno je previše mogućnosti za skalu i boju.

Za pobjedu u Omahi trebate pratiti ove tri strategije.

1. Odaberite početne ruke veoma pažljivo. Ne možete si priuštiti ulazak u ruku s kartama koje vas odnose u zaostatak za protivnikom. Teško je pogoditi dobar flop.
2. Value bet. Kada imate prednost u Omahi, iskoristite ju i maksimalno se naplatite.
3. Smanjite gubitke. Bitno je izgubiti minimum, a dobiti maksimum.

Nemoguće je igrati Omahu bez padova i uspona. Umjesto da se borite za prednost, trebate ju iskoristiti da ona radi za vas. Kada gubite, pokušajte da gubite najmanje, a kad dobivate da dobivate duži period.

Svaka prilika koju propustite omogućiti će da pad koji će te doživjeti imati veliki utjecaj na dugoročni rezultat.

Raise prije flopa

Neki igrači misle da nije potrebno raditi raise prije flopa. Ukoliko imate prednost s početnom rukom, mogućnost da pogodite flop je i dalje mala, a varijacija je veća. Dakle, možete više izgubiti nego dobiti.

Raise prije flopa odvesti će vas u igru s većim potom, ali bez obzira da li to želite ili ne, pravilno je napraviti raise ukoliko imate jaku početnu ruku. Dugoročno gledajući, profitabilno je.

Kada imate prednost, ne smijete propustiti priliku.

Za početnike – za kraj

Ukoliko tek učite igru, ili želite obnoviti znanje, trebate se držati igre sa samo jakim kartama. Svaka od prvih 30 karata su jake, iako nisu DS.

Čim počnete igrati s lošim kartama početi će te gubiti novce. Izbacite loše i neprofitabilne ruke iz vaše igre i na pravom ste putu za pobjedu.

1 Comment

  1. poker holdem napisao:

    omaha je zakon

Odgovori