Poker igrači optuženi za ilegalno klađenje

Veliki broj High Stakes igrača dobilo je optužbu za organizaciju i provođenje ilegalnog klađenja. Putem Internet stranice su postavili događaja, koeficijente te su primali novčane uplate na određeni ishod.

ilegalno klađenje

Bill “The Stunning One” Edler i Abe Mosseri su prva imena koja su se pojavila, a nakon njih pojavili su se John Hanson, Peter “Nordberg” Feldman i Justin Smith.

Vlasti iz New Yorka su objavili kako su igrači svjesno i svojevoljno provodili ilegalno klađenje, primali novac i nadgledali cijelu situaciju. Sve je to dio ilegalnog klađenja kojeg je ovih dana sve više. Klijenti su im bili poznate ličnosti ali i ostali poker igrači, te naravno milijunaši koji se uvijek vrte u tim krugovima.

Optuženi su u ovom slučaju organizirali ilegalnu poker igru te ilegalno online klađenje, a sredstva su bila namijenjena za daljnje provođenje ovog nedjela u ostalim zemljama Amerike te Europe.

20 od 34 optuženih je privedeno, a Edler se smatra bjeguncem.

Na listi optuženih našla se i Molly Bloom, poznata po tome što organizira razne događaje, među kojima se našao Hollywood Home Game. Poker igra u kojoj je sudjelovao Tobey Maguire i još neka hollywoodska elita.

Na preliminarnom ročištu u New Yorku svih 34 optuženih izjavilo je da se ne osjećaju krivima. Uglavnom su svi pušteni na slobodu uz jamčevinu, osim Vadima Trinchera za kojega je sudac Jesse M. Furman procijenio da treba ostati u pritvoru do početka suđenja. Taj je početak zakazan za ljeto iduće godine.

Policija je uzela sve dokaze, sve novce i računala koja su koristili. Policija uskoro priprema novu akciju.

Odgovori