Sud u NY: Poker je igra vještine, a ne sreće

Igra se zvala Texas Hold’em. Buy in je bio $300, a igralo se u sobici u jednom skladištu. Konobarica je ulazila s pićem i hranom, a igra je trajala do doručka.

Pot je odlazio ne najsretnijem igraču, već igraču koji je znao prepoznati koje karte ima njegov protivnik, koji je znao izračunati koliko izlaza ima, te odabrati pravi trenutak za fold ili call.

Sudac Jack B. Weinstein odlučio je da je poker igra znanja i vještine. Njegov razlog je bio da je poker igra vještine i znanja, a manje sreće. To bi značilo da će se online poker vratiti u SAD vrlo brzo.

Najbolji igrači zarađuju velike novce’, napisao je sudac na opširnom izvješću od 120 stranica.

Udruga igrača je također rekla što misli o presudi:’Kako smo se puno godina borili za igrače, čekali smo pravi trenutak kako bi smo došli do suda i dokazali kako je poker igra vještine.’ Rekao je to John Pappas, direktor organizacije te dodao ‘Danas je sud napravio veliku korak i pobjedu za poker kao i za milijune amerikanaca koji uživaju u njoj.’

Lawrence DiCristina koji je organizirao poker igru u skladištu uhičen je prošlog ljeta jer je uzimao 5$ od igre za plaču radnika i za sebe. Dobio je zatvorsku kaznu od 10 godina.

Njegov odvjetnik ga je branio na način da poker nije igra sreće, a samim time ne podliježe zakonu o igrama na sreću.

Nadamo se da će uskoro i u Hrvatskoj shvatiti da poker nije igra na sreću.

Odgovori